Na het moeizame en definitieve veiligstellen van de playoffs, wacht er voor GA Eagles een moeilijke maar mooie weg richting de Eredivisie. Kunnen de mannen van Jimmy Calderwood aartsrivaal FC Zwolle achterna richting het hoogste podium?

Het speelschema om in de Eredivisie te komen is niet gemakkelijk. GA Eagles plaatste zich met het laatste ticket op de laatste speeldag voor de playoffs. Toch zal gezien de resultaten van de laatste maand GA Eagles wel eens een gevaarlijke outsider kunnen zijn. De wisselvalligheid in het spelpeil zal dan echter wel verminderd moeten worden.

De eerste te nemen horde is FC Den Bosch. Aankomende dinsdagavond zal GA Eagles in de eigen Adelaarshorst vol aan de bak moeten om een goede uitgangspositie voor de wedstrijd op zaterdag in Den Bosch te verschaffen. De ploeg van Alfons Groenendijk maakt een goed seizoen door en kon lange tijd aanspraak maken op een top-5 klassering waarmee de eerste ronde in de playoffs worden overgeslagen. De uiteindelijke zesde plaats betekent dat de Bosschenaren GA Eagles treffen, net als op 30 maart toen GA Eagles net was bekomen van het ontslag van Joop Gall. Destijds werd het 1-1 in Deventer.

Bij FC Den Bosch zijn de doelpunten dit seizoen vaak gemaakt door Tom van Weert. De topscoorder van de Brabanders scoorde in twintig wedstrijden al vijftienmaal. Daarnaast maakten Van Moorsel en Verbeek er ook al tien.

Programma nacompetitie

Eerste ronde
Wedstrijd A: GA Eagles – FC Den Bosch
Wedstrijd B: MVV – Cambuur

Gespeeld op dinsdag 1 mei (20.00u) en zaterdag 5 mei.

Halve Finale
Wedstrijd C: GA Eagles/ FC Den Bosch – De Graafschap*
Wedstrijd D: Willem II – Sparta
Wedstrijd E: Helmond Sport – FC Eindhoven
Wedstrijd F: MVV/ Cambuur – VVV Venlo*

* Op basis van huidige stand

Gespeeld op donderdag 10 mei en zondag 13 mei.

Finale
Winnaar wedstrijd C – Winnaar wedstrijd D
Winnaar wedstrijd E – Winnaar wedstrijd F

Gespeeld op donderdag 17 mei en zondag 20 mei.

De twee winnaars van de finale spelen in seizoen 2012/2013 in de Eredivisie.