Testspeler Turan te duur voor PEC Zwolle, Mokotjo weg?

PEC Zwolle lijkt geen gebruik meer te maken van de diensten van rechtsback Fatih Turan, zo liet De Stentor weten. De verdediger was de afgelopen weken op proef, maar is te duur voor de Zwolse club. Turan die nog een jaarcontract heeft bij Fortuna Sittard had transfervrij kunnen zijn, maar liet dit na in een eerder stadium.

Technisch directeur Nijkamp gaf toe een afkoopsom bij Fortuna Sittard te hebben neergelegd, maar de Limburgers weigerden dit bedrag. Een nieuwe poging om de talentvolle speler te binden lijkt bijna uitgesloten. Turan had transfervrij kunnen zijn, maar vergat deze optie te blokkeren. Hierdoor had Fortuna automatisch recht op een verlenging van het contract met één seizoen. Deze verlenging blokkeert nu de overgang.

Er waren overigens meer transfergeruchten in Zwolle. Zo mag Stef Nijland uitkijken naar een nieuwe club, ondanks zijn doorlopende contract tot 2016 en zou middenvelder Mokotjo (foto) volgens het Algemeen Dagblad in de belangstelling staan van een Duitse Bundesliga-club.