GA Eagles pakt tegen Telstar het enige ‘medicijn’ dat helpt

GA Eagles wist maandagavond in Velsen van Telstar met 1-2 te winnen. De ploeg van de geplaagde trainer Dennis Demmers wist daarmee het enige medicijn te pakken dat helpt in lastige tijden: drie punten.

In de eerste helft hadden de bezoekers de wedstrijd goed onder controle. Typerend was dat Telstar pas een paar minuten voor rust zijn eerste kans van de wedstrijd kreeg. GA Eagles had daarentegen al meerdere kansen gehad en eenmaal gescoord. Maatsen bediende, na tien minuten spelen, in eerste instantie spits De Kogel, maar zag Wolters (foto) het laatste zetje geven (0-1). Maatsen had overigens voor rust nog 0-2 kunnen maken, maar faalde oog-in-oog met Telstar-doelman Zonneveld.

Na rust maakte Lilypaly na een klein uur spelen gelijk. Tissoudali omspeelde GA Eagles-doelman Zwarthoed, waarna Lilypaly de bal voor het intikken had (1-1). Verdediger Van Der Meer was niet veel later de reddende engel toen Tissoudali de bal voor het inschieten had. De Eagles-verdediger wist een achterstand en verdere ellende te voorkomen.

Nadat verdediger Xandro Schenk na ruim een uur een schot van Duits van richting veranderde, was Telstar-doelman Zonneveld kansloos en bleek dit achteraf genoeg voor de broodnodige punten (1-2). Voor GA Eagles is dit hopelijk de ommekeer waar men al lang voor de winterstop op zat te wachten. Met 34 punten uit 20 duels gaat men zondag over twee weken op bezoek bij Achilles’29.

Telstar-GA Eagles 1-2 (0-1)
9′ 0-1 Wolters
56′ 1-1 Lilypaly
66′ 1-2 Schenk

Opstelling GA Eagles:¬†Zwarthoed; Nieuwpoort, Vriends, Schenk, Van der Meer; Sarota (87′ Daemen), Duits, Rijsdijk; Maatsen, De Kogel (79′ Ten Den), Wolters (84′ Van Overbeek)

Foto: Johan Wolff