Teleurstellende zaterdag voor ASC’62 en OZC

Waar zowel ASC’62 als OZC Ommen een prima eerste periode doormaakten in 2H, lijken beide ploegen een paar duels later het spoor bijster te raken. ASC’62 liet het thuispubliek in Kloosterhaar voor het eerst dit seizoen van een thuisoverwinning genieten (4-0). OZC Ommen was op zijn beurt, na een 1-2 voorsprong bij rust, de weg kwijt in Enschede in de tweede helft (5-2).

ASC’62 begon bijzonder zwak aan het uitduel tegen Kloosterhaar. Na 38 minuten stond het 4-0 voor de thuisploeg. Reinders (1-0), Mark Boshove (2-0) Ravenhorst (3-0) en Twan Boshove (4-0) hadden hun naam op het scoreformulier gezet. In de tweede helft hoefde Kloosterhaar niet meer en konden de Dalfsenaren het deze dag niet (4-0).

Drienerlo countert langs OZC
Drienerlo is een Enschede voetbalvereniging bestaande uit veelal studenten. De inmiddels tweedeklasser promoveerde vorig seizoen op overtuigende wijze door kampioen te worden in 3D. Dit seizoen probeert men in 2H het hoofd boven water te houden en dat lukt zeker gezien gisteren, heel aardig. OZC kwam nog snel op voorsprong. Redmar Roelofs bracht de Ommenaren na vier minuten spelen op 0-1. Stijn de Vrijer vond echter namens de Enschedeërs na een klein halfuur het net achter OZC-doelman Magsino (foto): 1-1. Drienerlo werd in deze fase sterker, maar OZC maakte voor rust nog het doelpunt. Aanvoerder Buitenhuis kopte zijn ploeg weer op voorsprong (1-2).

In de tweede helft gaf Drienerlo extra gas. Doelman Magsino kon via de paal nog knap redden om de 2-2 te voorkomen. Toch was het twintig minuten voor tijd opnieuw De Vrijer die wist te scoren (2-2). OZC ging na deze gelijkmaker druk zetten en op zoek naar de overwinning. Het tegenovergestelde gebeurde echter. Drienerlo kon uit messcherpe counters uitlopen naar 3-2 en zelfs naar 5-2. Sido Grin, Arjan Baan en Tijmen Groot pikten allemaal een goaltje mee en zorgden voor een verrassende nederlaag voor de geel-zwarten.

Volgende week speelt OZC thuis tegen Be Quick’28 en ASC’62 thuis tegen Olympia’28.