Teleurstellende middag voor Heino in Lichtenvoorde

Heino speelde vandaag in 1E ondermaats en verloor met 4-1 van Longa’30.¬†De ploeg van trainer Marc Lobbert wist nog wel de 1-1 te maken in de tweede helft en leek zichzelf weer in de wedstrijd te spelen. Na de 2-1 was het echter gedaan en liepen de Achterhoekers uit naar 4-1.

Longa’30 staat in de eerste klasse E niet hoog genoteerd. Toch liet de ploeg van trainer Jeroen van Haaren in twee wedstrijden dit seizoen tegen Heino zien over een kwalitatief goede ploeg te beschikken. Een groot deel van de wedstrijd was de thuisploeg heer en meester. Na enkele kansen was het Freek Heinsbroek die na een halfuur de 1-0 wist te maken. Bij rust bleef het ondanks meerdere kansen voor de Achterhoekers slechts 1-0.

Na rust kreeg Heino iets meer grip op het duel en maakte Wilco Gerritsen met een bekeken schuiver onder Longa’30-doelman Kay Boschker de 1-1. Een fase van twintig minuten volgde waarin de thuisploeg minder druk zette groen-witten. Echter, toen Wiegerinck een kwartier voor tijd de 2-1 vrij kon binnenlopen¬†was dit een ‘knakmoment’ voor de Sallanders. Nogmaals Wiegerinck (3-1) en een eigen goal brachten de eindstand op het bord (4-1).

Heino heeft door het verlies nog steeds 23 punten en blijft op een vijfde plaats staan. Komende donderdag speelt men een oefenduel thuis tegen Wijhe’92, het komende weekend is men vrij. Die week daarop speelt men op zaterdagavond (18.00u) thuis tegen Concordia Wehl.