Targetman Verheydt naar GA Eagles

Een targetman, een aanspeelpunt, een absolute winnaar. Een op-en-top-volkse jongen bij een volksclub. De nieuwe spits van Go Ahead Eagles heet Thomas Verheydt (26). Hij wordt overgenomen van Crawley Town uit de Engelse League Two. Onder voorbehoud van medische keuring tekent Verheydt voor twee jaar plus een optie voor nog een jaar in Deventer.

“Ja, en de kleinste verdediger die ik ben tegengekomen afgelopen seizoen was 1 meter 98.” Verheydt vertelt over zijn jaar bij Crawley Town en barst in lachen uit. Met zijn 1 meter 92 en indrukwekkende voorkomen stond hij in Nederland vaak al qua uitstraling met 1-0 voor. Zo niet in de Engelse League Two. Daar trof hij wekelijks minstens zijn gelijken. “Eén voordeel: van al die gevechten en beukpartijen ben ik alleen maar sterker geworden.”

Toen Thomas nog een Thomasje was – voor zover je daarvan kunt spreken – speelde de Hagenees in de jeugdopleiding van Feyenoord en ADO Den Haag. Zijn debuut in het betaald voetbal maakte hij in 2015 bij MVV Maastricht, nadat hij via Jodan Boys en IJsselmeervogels de weg omhoog op de voetballadder had hervonden.

Na een ‘aanpassingsjaar’ beleefde Verheydt in zijn tweede seizoen bij MVV zijn doorbraak. Met doelpunten, assists en de beslissende goal in de halve finale van de Jupiler Play-Offs tegen topfavoriet SC Cambuur speelde de spits zich in de kijker van clubs uit binnen- en buitenland. Crawley Town van manager Harry Kewell won de strijd om zijn handtekening.

Het werd een seizoen van ups-and-downs. Van een rol als publiekslieveling, maar ook van een blessure toen hij er net lekker in kwam. Nu volgt dus de overstap naar Go Ahead Eagles. “Ik wil gewoon lekker veel spelen”, geeft hij als reden. “Ik voel me aangetrokken tot Go Ahead Eagles. Het is een volksclub. De trainer wil aanvallend spelen met opkomende backs en hoge druk. Ik ben een spits die het spel naar zich toetrekt, zich in de zestien meldt en dan afmaakt. De plannen van de technische leiding passen perfect bij mijn spel.”

Het Play-Offs-avontuur met MVV in 2017 smaakt naar veel meer voor Thomas Verheydt. Hij heeft zin om oorlog te maken in de zestien van De Adelaarshorst. Hij wil dat tegenstanders met “knikkende knietjes” in de spelerstunnel van het stadion staan. “Door hoe wij spelen en de sfeer op de tribunes”, zegt hij.

Technisch manager Paul Bosvelt is opgetogen dat de club snel na het vertrek van Sam Hendriks een nieuwe spits heeft aangetrokken. “Thomas Verheydt is het type spits dat wij zochten: een aanspeelpunt met een sterke persoonlijkheid. Bovendien neemt hij ervaring met zich mee van voetballen in het buitenland.”

Bron: www.ga-eagles.nl