Tam GA Eagles verliest in Leeuwarden

Go Ahead Eagles staat na de herstart van de eredivisie nog altijd tiende maar liet tegen Cambuur zien er nog lang niet te zijn. Go Ahead werd door de Friezen op alle fronten afgetroefd, waardoor de overwinning van Cambuur verdiend is.

Cambuur zat er vanaf het begin kort op terwijl Kowet leek te denken dat het een oefenduel speelde. De Friezen scoorden al vroeg en konden die score in de tweede helft rustig verdubbelen. Pas na die tweede tegengoal begon Go Ahead te voetballen maar creëerde geen echte kansen en dus gingen de punten naar de thuisploeg.

Booy was na afloop ontevreden zo schrijft de clubsite op uit zijn mond. “Bij Cambuur leefde veel meer het besef dat dit een zes punten-wedstrijd was. Wij hebben te weinig gebracht. Wij hebben niets afgedwongen. Dat is zuur. Het begint met strijd en beleving, daar kan je het verschil mee maken.”

Aankomend weekend komt Ajax, dat zondag met 1-0 van PSV won, naar Deventer. Falkenburg bekijkt dat duel van de tribune. Hij is geschorst door zijn vijfde gele kaart. De gele kaart van Overgoor blijft zonder directe gevolgen.

Cambuur klimt door de winst naar de veertiende plaats en passeert daardoor ADO, NEC, Roda JC en RKC Waalwijk. Go Ahead blijft tiende maar ziet de concurrentie dichterbij komen.

Cambuur-GA Eagles 2-0.
18′ 1-0 Ritzmaier.
65′ 2-0 Barto.

Opstelling Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Van der Linden (Amevor/87), Schenk, Overgoor, Falkenburg, Türüc, Antonia, Kolder (Rijsdijk/71), Houtkoop (Godee/79).