In een gezellige sfeer is op zondag 8 januari aan de Boeierstraat 10 in Raalte het nieuwe Tai Chi centrum van Frans Pijnacker geopend. Op deze locatie, dat de naam ’t Centrum, gaat dragen worden vanaf deze week Tai Chi QiGong- workshops gehouden.  Daarnaast is de ruimte beschikbaar om trainingen en bijvoorbeeld yogalessen te geven.

Tai Chi is van oorsprong een Chinese vechtsport, maar heeft zicht ontwikkeld tot een bewegingskunst, waarbij de  oefeningen gericht zijn op het herstel van eenwording van lichaam en geest.  Aan de buitenkant lijkt het, vooral door de rustige en vloeiende vormen van bewegen, op het eerste gezicht een langzame vorm van gymnastiek. De oefeningen zijn echter niet primair gericht op de fysieke conditie, maar ook op het stimuleren van de mentale vitaliteit, flexibiliteit en goede lichaamscoördinatie. Vele mensen doen aan Tai Chi voor de spirituele ontwikkeling. Tai Chi is er in meerdere variaties. Tai Chi-QiGong richt zich vooral op gezondheidsklachten.
Tot eind 2011 zat dit centrum aan de Domineeskamp, en werden alleen workshops Tai Chi gehouden. Met de ingebruikname van ’t Centrum beschikt Pijnacker (0p de foto links) over meer mogelijkheden. Het centrum is gevestigd in het pand van Boeierd bedrijven van Joop van den Enk.
Wie belangstelling heeft om aan workshops deel te nemen of de ruimte te huren kan contact opnemen met Frans Pijnacker: 06- 53 483 268.