Lemele boekt knappe zege in Nijverdal

SVVN mocht en mag nog steeds bij een van de titelkandidaten van 4D genoemd worden. Toch boekte Lemele er vanmiddag in Nijverdal een knappe overwinning (1-2). ‘SVVN gaat echt nog wel bovenin meedraaien. Wij wisten dat we alleen kans zouden maken als we compact zouden spelen vandaag’, reageerde Remon Kleinlugtenbeld (foto boven) na de zege.

Het duel begon met een licht overwicht voor de thuisploeg zonder echt gevaarlijk te worden. Een rake kopbal van Henri ten Kley hielp Lemele na een dik kwartier spelen in het zadel (0-1). Lemele werd daarna sterker en zag een kopbal van Robin Schoenmaker op de paal verdwijnen. Even later was het Remon Kleinlugtenbeld die rakelings over schoot. Alsof hij SVVN-doelman Mannessen hiermee wilde waarschuwen, was het vlak voor rust wel raak voor Kleinlugtenbeld. Oog in oog met de doelman schoot hij behendig over de doelman binnen (0-2).

‘Na rust scoorden zij snel de 1-2 (doelpunt Melvin Morsink), maar werden niet echt sterker. Wij hadden zelfs de 1-3 moeten maken, daar hadden we de kansen ook voor. Het bleef 1-2, daar zijn we zeker blij mee. We hebben het goed gedaan. SVVN is een titelkandidaat waar we vorig seizoen thuis met 0-5 van verloren. We hebben daarvan geleerd en hebben het strijdplan nu beter uitgevoerd’, aldus de doelpuntenmaker.

Volgende week zaterdag speelt Lemele in 4D thuis tegen Blauwwitters.