Wijhe’92 uiterst koel in strafschoppenserie tegen SVI

Wijhe’92 wist zich gisteren voor de 2e ronde van het bekertoernooi te plaatsen. Na reguliere speeltijd was het nog 1-1, maar de strafschoppenserie bleken wel aan de Wijhenaren besteed. Alle vijf penalty’s werden raak geschoten, terwijl tegenstander SVI er eentje miste. Dit was genoeg voor de ploeg van trainer Peter Jansen om woensdag mee te mogen gaan in de loting voor de 2e ronde.

SVI uit Zwolle is momenteel koploper in de 3e klasse C (zaterdag). Geen verkeerde ploeg, zo bleek de eerste helft. SVI maakte het spel en Wijhe’92 had het lastig. Toch waren de beste kansen voor de Wijhenaren. Na ongeveer een halfuur spelen dook de uitploeg tweemaal gevaarlijk op voor SVI-doelman Van Der Weg, echter zonder resultaat. Nadat Wijhe’92 uit een corner ook nog eens de lat raakte, volgde een counter van SVI die spits Steven van den Bosch alleen voor inval-doelman Draaijer zette. Van Den Bosch omspeelde Draaijer simpel en zorgde voor de 1-0.

Na rust kon Wijhe’92 de stand een kwartier voor tijd gelijk maken. Het was Ricardo Heerink die beide ploegen weer op gelijke hoogte zette (1-1). Vervolgens werden er na de reguliere speeltijd direct strafschoppen genomen. Wijhe’92 startte de serie en benutte alle pogingen. Aan Zwolse kant miste alleen Joep Buimer waardoor de Wijhenaren doorgaan naar de volgende ronde.

Volgende week zondag speelt Wijhe’92 in de competitie uit tegen PH Almelo.