SVI en OZC Ommen delen de punten

Voor OZC stond vanmiddag in 2H de uitwedstrijd in Zwolle tegen SVI op het programma. De ploeg van scheidend trainer Han Hanekamp speelde tegen de nummer een-na-laatst met 1-1 gelijk. Beide doelpunten werden in de eerste helft gemaakt.

Na ongeveer twintig minuten spelen zette William Wolff de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Niet veel later wist Jurrian IJzebrink (foto) de stond voor de Ommenaren weer gelijk te trekken. ‘We speelden de eerste twintig minuten weer prima voetbal, maar kwamen toch weer achter. Gelukkig kopte Jurrian vrij snel de gelijkmaker binnen vanuit een corner’, zag Hanekamp.

‘De tweede helft speelden we zeker het laatste deel niet goed. We gingen te snel de lange bal hanteren, tevens kwamen we tot te weinig kansen op zeer matig kunstgrasveld, omdat we onzorgvuldig waren in de eindpass. Verdedigend stond het echter goed en daarom hebben we ook weinig weggeven’, licht Hanekamp toe. De oefenmeester gaf deze week te kennen de Ommenaren na drie seizoenen te gaan verlaten.

Hanekamp: ‘Na nu twee├źnhalf jaar, straks drie jaar, voelden de spelers en ik dat het misschien goed is een ander type trainer voor de groep te zitten. Dat is geen geheim, ik heb een prima open relatie met de spelersgroep. We willen dit seizoen, het liefst met een prijs, goed uit elkaar gaan. Komende periode ga ik op zoek naar een nieuwe mooie uitdaging.’

OZC speelt volgende week zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Hellendoorn. Door het gelijkspel van vandaag heeft OZC 14 punten en staat op een negende plaats.