Raalte – Zonder voetballend in actie te komen (zie slotnoot) kan de SV Raalte terugzien op een zeer geslaagd jubileumweekend. De afgelopen dagen werd het 75-jarig bestaan gevierd, kon het eerste kunstgrasveld in gebruik worden genomen, werd de nieuwe kantine officieel geopend en werd het jubileumboek ’75 jaar SV Raalte’ gepresenteerd. Vier hoogtepunten die werden gevierd met een weekend vol activiteiten, waaronder een grote feestavond voor alle leden en een zonovergoten activiteitenmiddag voor de senioren. Eén kleine smet: de weergoden scoorden zaterdagmiddag tegen, waardoor de kinderochtend in het water viel. Het resultaat was een glorieuze overwinning voor iedereen die SV Raalte een warm hart toe draagt, en binnen enkele maanden nog een toegift kent..

Het feestprogramma opende vrijdagmiddag met de ingebruikname van de nieuwe kantine en het kunstgrasveld. Beiden zaten al geruime tijd op de rol. De realisatie van de kantine werd enkele jaren gefrustreerd omdat niet duidelijk was of de toekomst van SV Raalte op sportpark Ramele zou liggen, in de nabijheid van het Rohdaveld (waar rond 2005 enige tijd sprake van was) of toch aan de vertrouwde Jan van Arkelstraat.
Nadat de keuze was bepaald op bestendiging op de huidige locatie werd (na problemen met de oude grasmat) het vizier gezet op de aanleg van kunstgras op het hoofdveld.  De realisatie van beide projecten bracht met zich mee dat dit niet gerealiseerd kon worden vóór de officiële datum van het 75-jarig bestaan: 26 april 2012. Na ampele overwegingen werd besloten de jubileumviering uit te stellen en te combineren met de voltooiing van kantine en kunstgrasveld. Het bleek een voltreffer. Alle geledingen binnen de verenigingen lieten van zich horen en gezamenlijk werd de basis gelegd voor een topweekend. Het jubileum werd extra gelardeerd met de samenstelling van het boek ’75 jaar SV Raalte’, onder eindredactie van Theo Broeks. Een must voor iedereen die van aardige verhalen, historische feiten en anecdotes houdt.
De feestavond in de bijgeplaatste tent, waarbij alle leden gratis konden drinken, werd een feest waar nog lang over wordt nagepraat. Zoals gezegd gooiden de weergoden tijdens de zaterdagochtend roet in het eten, maar dat werd zondagmiddag ruimschoots goedgemaakt. Gedurende het hele weekend kwamen vele honderden belangstellende een bezoekje brengen aan het complex. Zondagmiddag werd het programma opgeluisterd door de Tismawajewendband in volledige zwartgouden uitrusting.
Penningmeester Jan Bouwmeester toonde zich zondagmiddag een tevreden man. Niet alleen vanwege het slagen van dit jubileum- en feestprogramma, maar ook vanwege de goede vooruitzichten op een extra toegift: de realisatie van een drietal extra kleedkamers.
Bouwmeester: “Deze nieuwbouw van de kantine is tot stand gekomen dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers en de geweldige bijdrage van sponsors. Voor veel sponsors is in deze tijd het geven van een financiële bijdrage best lastig, maar ze hebben fantastisch geholpen bij de scherpe inkoop van materialen. Dat maakt dat we nog ruimte hebben voor de realisatie van drie kleedkamers en een opslagruimte voor materialen. Hoe dat er concreet gaat uitzien, gaan we de komende maanden bekijken, maar het gáát hoe dan ook lukken”.

Penningmeester Jan Bouwmeester was een tevreden man. In de kantine (met panoramauitzicht op het hoofdveld) zag hij dat de jubileumboeken als warme broodjes werden verkocht. Als toegift op alle activiteiten voorziet hij de snelle realisatie van extra kleed- en opslagruimte.

De extra kleedkamers worden overigens gerealiseerd in de voormalige kantine. De werkzaamheden zullen het lopend seizoen zijn beslag krijgen.

De balans derhalve: Sv Raalte scoorde dit weekend (met de opening kantine, ingebruikname kunstgras, de presentatie van het jubileumboek en de jubileumviering) vier keer. Eén keer scoorde de weergoden tegen (slecht weer op zaterdagochtend). Eindstand: 4-1.

Overigens: de wedstrijd Raalte – SDOL  werd in verband met de jubileumviering verplaatst naar 21 oktober.

JUBILEUMBOEK:
Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan werd een jubileumboek uitgebracht in een oplage van 640 stuks. Verkrijgbaar bij Bruna a 10 euro.