RAALTE-Het eerste elftal van SV Raalte promoveerde vorig seizoen in de nacompetitie naar de vierde klasse. Een knappe prestatie geleverd door de mannen van trainer Jan Ligtenberg. Ongeveer zes maanden na het blauw-witte promotiefeest aan de Jan van Arkelstraat is het even ‘uithijgen’ in de winterstop.

Keiharde realiteit in de vierde klasse H: SV Raalte staat op de elfde plek (van de twaalf ploegen). Driemaal werd er gewonnen en maar liefst tienmaal verloren. Het is alles of niets dit seizoen, want gelijkspelen is er niet bij.
Begin november leek het lek eventjes boven. Twee thuiswedstrijden op rij werden gewonnen. FC Zutphen (2-0) en SV Colmschate ’33 (1-0) moesten eraan geloven. Dit waren ook de enige twee wedstrijden waarin de tegenstanders niet wisten te scoren dit seizoen. Van de ploegen in de vierde klasse H maakte SV Raalte de minste goals (11x) en kreeg het de meeste tegengoals (41x) in dertien wedstrijden.

Richard Huis in ’t Veld (26) maakte eerder één seizoen mee in de vierde klasse. In het seizoen ‘07/’08 hield SV Raalte het ook slechts 12 maanden uit in de vierde klasse. Waarom gaat SV Raalte nu langer verblijven in de vierde klasse?
“Ik ben ervan overtuigd dat we in de vierde klasse blijven. Met enkele belangrijke spelers die fit terugkomen na de winterstop (Sjoerd Everlo en Marnix van Santen, red.) moeten we ons kunnen handhaven. Na zes nederlagen op rij hebben we begin november de koppen bij elkaar gestoken en afgesproken behoudender te gaan spelen. Daarna volgden direct twee overwinningen.”, vertelt Huis in ’t Veld.

“We merken dat in de vierde klasse de betere ploegen echt spelbepalende jongens hebben. Zij kunnen een wedstrijd naar hun hand zetten. Foutjes worden sowieso sneller afgestraft dan in de vijfde klasse. Als je vervolgens zelf dan kansen niet benut dan heb je als team een probleem.
De huidige koploper ABS is wat mij betreft de beste tegenstander waar we tot nu tegen gespeeld hebben. We verloren thuis met 0-5 en hebben slechts eenmaal op doel kunnen schieten. Dat zegt wel iets. In vele andere wedstrijden hebben we echt wel genoeg kansen gecreëerd, alleen blijft het scoren achterwege. Wanneer het scoren mee gaat zitten, komt het echt goed met ons.”, besluit de middenvelder.

In januari staat SV Raalte voor enkele oefenwedstrijden. Onder andere Sallandia, USV en vv Lemelerveld zijn de sparringspartners.
Op 12 februari moet SV Raalte er weer staan. Dan is de eerste competitiewedstrijd van 2012 gepland en dit is direct een loodzware klus: de uitwedstrijd tegen ABS. De ploeg uit Bathmen wordt getraind door Raaltenaar Hans Nijboer, die na het seizoen naar vv Diepenveen vertrekt. Deze voormalig (jeugd)trainer van Rohda en Helios zal ongetwijfeld afscheid willen nemen in Bathmen met een kampioenschap.
SV Raalte zal maling hebben aan deze sentimenten…