SV Raalte promoveert naar de vierde klasse! (UPDATE)

Voor SV Raalte is het de komende weken afwachten of de gekoesterde stap van de vijfde naar de vierde klasse gemaakt kan worden. ‘Ik reken er niet op, maar ik zie wel mogelijkheden’, laat SV Raalte-trainer Hendri Zwinselman aan ons weten.

SV Raalte stond op het moment van het ‘corona-stoppen’ van de competitie op een tweede plaats in de vijfde klasse F. Ook op basis van de gemiddelde puntenaantallen (berekening voor promotieverzoeken door de KNVB) staat SV Raalte achter koploper IJsselstreek. Beide teams zouden willen promoveren, maar hebben tot op heden nog niets van de KNVB gehoord.

‘Ik denk dat we wel gebeld waren door de KNVB als het zo was geweest’, vertelt Zwinselman.

Veel van de eventuele plekken in de vierde klasse hangt voor Raalte ook af van de doorstroom of vrije plaatsen in de klasses boven de vijfde klasse. Kijkend naar de vierde klasse G heeft koploper ABS inmiddels bevestiging gekregen naar de derde klasse te gaan. ‘Daarmee blijven er nog twaalf clubs in 4G. Het is afhankelijk of de KNVB er veertien clubs van wil maken in 4G. Als dat zo is, maken we een kans’, weet de Raalte-trainer.

Wordt vervolgd …

UPDATE 27-05 12:28u IJsselstreek heeft zojuist te horen gekregen dat men is gepromoveerd naar de vierde klasse

UPDATE 27-05 14:20u Ook SV Raalte heeft bericht gekregen van de KNVB en promoveert naar de vierde klasse