SV Heeten-trainer Onderberg: ‘Lemelerveld is favoriet’

Zondag staat in 3B de Sallandse derby tussen Heeten en Lemelerveld op het programma. Twee ploegen die in ‘opbouw’ zijn, al lijkt Lemelerveld al verder in deze ontwikkeling getuige de stand na drie wedstrijden. Volgens SV Heeten-trainer Onderberg (foto) zijn de Lemelervelders daarom ook de favoriet in het duel van komend weekend.

Heeten won afgelopen weekend met 0-1 bij AZC in Zutphen. Dit was de eerste overwinning dit seizoen voor de groen-witten. ‘We zijn qua spel nog zoekende. In de voorbereiding stapten wat jongens later in en hadden een conditionele achterstand, dit begint nu aardig bij te trekken. We zijn wel realistisch dat we niet voor kampioenschap hoeven te gaan, maar we kunnen bovenin meedraaien en af en toe voor een verrassing zorgen’, licht Heeten-trainer Onderberg toe.

Collega-trainer Edwin Duim heeft het na drie duels goed op de rit in Lemelerveld. De promovendus uit de vierde klasse lijkt ook in de derde klasse tot de favorieten voor de bovenste plekken te gaan behoren. Duim: ‘Al weet ik nog niet wat de sterkte van de drie ploegen is waar we nu tegen gespeeld hebben. Ik had namelijk al meer tegenstand verwacht.’ Lemelerveld won respectievelijk van De Gazelle (3-1), Kon UD (1-4) en Albatross (3-0). En staat samen met Colmschate’33 fier bovenaan. ‘Colmschate is een goeie ploeg, dat weten we van vorig seizoen. Van Heeten weet ik dat ze met eigen jongens weer in opbouw zijn’, vertelt Duim.

Het duel van zondag is ook het duel van twee gelouterde spitsen: Jeroen van de Berg (Lemelerveld) staat inmiddels op vier goals, Bas Aarnink (SV Heeten) op één goal. ‘Tegenover Jeroen van de Berg zetten we Laurens Tepperik, dat worden mooie duels’, weet Onderberg. De oefenmeester ziet overigens nog wel een grotere tegenstander dan Lemelerveld komende zondag aankomen: De Heetense Ponyweek. ‘Vorig seizoen speelden we op de zondag van de ponyweek ternauwernood gelijk tegen de nummer laatst. Hopelijk hebben de jongens dit seizoen daar wat van geleerd.’

De thuisploeg mist zondag de zieke Kevin Brinkhof en Robin Klink (gebroken sleutelbeen). Aan Lemelerveldse zijde zijn een paar twijfelgevallen, maar Edwin Duim kan in ieder geval niet beschikken over de langdurig geblesseerden Leon Cents (kruisband), Patrick Bouwmeester (knie) en Rob Grefelman (hamstring).

Heeten-Lemelerveld, zondag 29 september (aanvang 14.00u)