Met de blik nog gericht op dit seizoen, zal SV Heeten en ook trainer Onderberg de blik op de nacompetitie hebben gericht. De Heetenaren hadden misschien op meer gehoopt (kampioenschap) in 3A, maar hebben nog alle kansen op promotie. Of het slim is om te promoveren naar de tweede klasse, valt te bezien aangezien men volgend seizoen zeker vijf spelers gaat missen.

Dat de huidige selectie van SV Heeten minimaal gelijkwaardig is aan kampioen Vogido, bewezen de groen-witten afgelopen zondag, door Vogido thuis met 2-1 te verslaan. Of men volgend seizoen eenzelfde niveau in de derde of tweede klasse op de mat kan leggen valt te bezien door het stoppen van belangrijke ‘pionnen’. Bas Boksebeld, Rob Grondhuis, Robin Koerhuis, Marijn Heimerikx en doelman Simon Nijland hangen de schoenen om uiteenlopende redenen aan de wilgen.

Wie denkt dat het stoppen van deze spelers aan hun leeftijd ligt, heeft het mis. Boksebeld (27), Rob Grondhuis (24), Robin Koerhuis (22), Marijn Heimerikx (20) en doelman Simon Nijland (21) zijn allen nog voetballers die jaren mee konden gaan. SV Heeten zal komend seizoen aanspraak moeten doen op het tweede elftal en de jeugd om dit verlies enigzins binnen beperken te houden.

 

Zie voor een verder overzicht van alle mutaties in Salland (zover bekend) het artikel: ‘Spelersmarkt 2013/2014’