Heeten – Toegegeven: de kop is gewaagd. De wedstrijd tegen VV Dedemsvaart moet immers nog wél gespeeld worden. En té vroeg juichen is nooit goed! Desondanks moet erkend worden dat SV Heeten wel uitermate goede kaarten heeft om aanstaande zondag de eerste prijs van het seizoen te pakken. We hebben het over de wedstrijd VV Dedemsvaart – SVHeeten. Eén punt is voldoende om de eerste periodetitel te pakken. En mocht dat onverhoopt niet lukken, dan is er de volgende week een nieuwe kans.

Het bestuur van SV Heeten roept de supporters echter op komende zondag massaal naar Dedemsvaart te trekken om de ploeg te steunen. En bij winst wordt iedereen uitgenodigd om na afloop in de kantine van Heeten, samen met de spelers, ‘te klinken op het succes’.

De groenhemden van trainer Marco Onderberg hebben zondag sowieso de beste kaarten. In de eerste plaats omdat aanvalsmachine goed draait: totnu toe 24 doelpunten, een moyenne van ruim 3 per wedstrijd. Bovendien staat er een solide verdediging: slechts 7 doelpunten tegen, in evenzovele wedstrijden. De cijfers van VV Dedemsvaart zijn een stuk minder gunstig. De ploeg van trainer Patrick Wijsman moest in zeven wedstrijden al 19 tegentreffers toestaan en is daarmee samen met VV Oldenzaal (ook 19 tegendoelpunten) de één na meest gepasseerde ploeg. Alleen hekkensluiter Hengelo moest vaker (24x) de bal uit het net halen.

Ook bij verlies maakt de SV Heeten kans op de periodetitel, maar dan moeten de directe concurrenten EMMS (uit tegen Vogido) én Borne (uit tegen De Tubanters) punten laten liggen.

VV Dedemsvaart – SV Heeten begint zondag 28 oktober, om 14.00 uur op het sportpark 13, aan de Sportlaan. De stand aan kop:

  1. Heeten: 7 – 19 (24-7)
  2. Borne: 7-16 ( 24-13)
  3. EMMS: 6-16 (20-13)