Dedemsvaart –“Afgelopen week heeft de gelukkigste gewonnen. Het kon echt beide kanten opgaan, waarbij wij dit keer het geluk aan onze zijde hadden. Daar kunnen we aanstaande zondag niet op gokken. Het kan nog best wel lastig worden in Dedemsvaart. De laatste tijd pakken ze nodige punten mee… dus we zullen vol aan bak moeten”.
Bas Aarnink blikt desgevraagd vooruit op de inhaalwedstrijd wedstrijd Dedemsvaart- Heeten. Komende zondag staat deze op het programma nadat deze op 28 oktober werd afgelast vanwege het overlijden van Bas’ moeder. Voor Bas levert dat feit overigens geen extra gevoeligheid meer op. Hij heeft inmiddels al weer enkele wedstrijden gespeeld, waardoor het allemaal zijn plek heeft gekregen. Een verschil met de vorige keer is wel dat er op die 28e oktober een periodetitel te verdienen viel; een prijs die vervolgens wel in de wacht werd gesleept, omdat de naaste concurrenten punten morsten.

In de twee weken die daarop volgden liet echter ook de ploeg van trainer Marco Onderberg zes punten liggen waardoor een eerdere riante voorsprong verloren ging. De groenhemden gingen onderuit tegen DSVD (1-2) en –koploper- VOGIDO (4-3). Afgelopen zondag werd de aloude draad weer opgepakt met een (gelukkige) thuisoverwinning tegen het sterke Borne: 2-1.
Komende zondag kan de Heetense hoofdmacht echter weer helemaal orde op zaken stellen en de koppositie herpakken. Bij winst passeert de ploeg VOGIDO weer en slaat dan tevens een gaatje met de nummer drie.

Het is dan wel zaak om Dedemsvaart niet te onderschatten. Afgelopen weekend ging deze ploeg zeer verrassend finaal onderuit tegen 3A-hekkensluiter Markelo. Het werd in Markelo 4-0 en dat was niet eens onverdiend. Deze slechte prestatie staat echter geheel haaks op de prestaties de weken ervoor. Hengelo werd verslagen met 5-1, Twenthe VV eveneens met 5-1 en de derde zege werd de week ervoor geboekt op Wilhelminaschool: 1-3. Uitslagen die aangeven dat Dedemsvaart weet wat scoren is. Bovendien zullen de oranjehemden zich ongetwijfeld willen revancheren voor de zeperd van zondag.

Heeten zal het zondag weer moeten doen met een uitermate smalle selectie. Robin Koerhuis is nog geblesseerd, evenals Bas Boksebeld, Jordy en Chiel van Dartel. Verder is het meespelen van topschutter Rob Grondhuis niet zeker. Hij is niet geblesseerd, maar kwam de afgelopen week van studieverplichtingen niet aan de broodnodige trainingsarbeid toe. “Zondag zullen we zien of hij fit genoeg is om mee te spelen”.
Voor het aanvallend vermogen zou dat overigens wel gunstig zijn. Bas zelf is tot nu toe de topscorer aan Heetenzijde met 10 treffers in de competitie. All-time-topscorer Rob Grondhuis was dit seizoen al goed voor 9 treffers. Dat zijn aantallen waar de spelers van Dedemsvaart niet bij in de buurt komen.

De huidige stand in 3e klasse A:

W

P

V

T

1

VOGIDO

11

 –

24

37

19

2

Heeten

10

 –

22

30

14

3

EMMS

11

 –

22

27

23

4

Borne

11

 –

20

30

19

5

DSVD

11

 –

16

22

22

6

Tubanters 1897

11

 –

15

18

19

7

Wilhelminaschool

11

 –

15

20

24

8

Dedemsvaart

10

 –

13

22

25

De wedstrijd Dedemsvaart – Heeten begint zondag a.s. om 14.00 uur op Sportpark De Boekweit, De Sportlaan 13 a, Dedemsvaart.