Ondanks dat Heeten volgend seizoen belangrijke steunpilaren kwijtraakt, wil de derdeklasser in de nacompetitie voluit ‘vlammen’ in de jacht op een plek in de tweede klasse. Te beginnen aanstaande zondag in Apeldoorn, in het eerste duel van het tweeluik tegen Robur et Velocitas.

Een steunpilaar die ook volgend seizoen nog fier overeind staat in de Heetense selectie is Bas Aarnink. De aanvaller wist dit seizoen al 23 keer het net te vinden. Een gemiddelde van meer dan één doelpunt per wedstrijd. Deze eervolle vermelding moet hij in de derde klasse A delen met Sven Pieterson van Borne. En Borne was nu net afgelopen zondag de tegenstander, in het laatste competitieduel voor Heeten.

Pieterson maakte in het duel vijf van de zes Bornese goals en schoot de Tukkers hoogstpersoonlijk naar de nacompetitie (6-3). Aarnink, die zelf eenmaal het net wist te vinden: “Borne speelde nog ergens voor, dat was duidelijk te merken. Wij wilden vooral geen kaarten of blessures oplopen. Met name onze achterhoede kon geen kaarten gebruiken in verband met schorsingen. Gelukkig is dat gelukt.”

Heeten wist, na het behalen van de eerste periode en het behaalde kampioenschap door Vogido, dat men zich moest richten op de nacompetitie. De vorig seizoen gedegradeerde equipe van trainer Onderberg kan bij een goede serie zomaar terugkomen in de tweede klasse. Maar is dit wel verstandig nu Heeten de nodige spelers kwijtraakt? “Natuurlijk raken we jongens kwijt, maar we krijgen er bijvoorbeeld twee jongens uit het tweede elftal voor terug. Alexander Ruiter komt terug en ook Rene Vloedgraven is een jongen die het niveau aankan”, stemt Aarnink positief.

Geen reden dus voor Heeten om in de nacompetitie ‘rustig uit te fietsen’. Mogelijk halen de Groen-Witten nog meer motivatie uit het saillante detail dat Robur et Velocitas, de ploeg was die Heeten vorig seizoen liet degraderen. In de eerste ronde van de nacompetitie moesten de Heetenaren toen buigen voor de Apeldoorners. Robur redde het uiteindelijk zelf ook niet om een plek in de tweede klasse te bemachtigen. Zodoende werd men dit seizoen vierde in 3B.

Wat weet men in Heeten op dit moment van Robur? “Onze trainer (Marco Onderberg, red.) heeft veel informatie over hen. Beide trainers kennen elkaar goed. Naar zondag toe zullen we tijdens de bespreking de nodige details vast te horen krijgen”, weet Aarnink.

Ongetwijfeld zal men te horen krijgen dat de ploeg van trainer Looyen met topscoorder Bonenberg (19x) een gevaarlijk wapen heeft. Met slechts 31 goals tegen voor Robur-doelman Droppert en de rest van de defensie, bleken de Apeldoorners één van de minst gepasseerde verdedigingen in 3B.

Opvallend is dat hoofdtrainer Looyen volgend seizoen een stap terug doet (hij wordt technisch manager), waarmee de huidige aanvoerder van Robur Willem Mulderij de nieuwe hoofdtrainer wordt.

Heeten zal op zijn beurt er alles doen om Mulderij als hoofdtrainer niet in de tweede klasse te laten starten.