Het scheidsrechterskorps van de voetbalvereniging Heeten heeft er weer 39 jonge pupillenscheidsrechters bij die bij de E- en F-pupillen wedstrijden gaan fluiten. De gediplomeerden zijn de C-junioren (36 jongens en drie meisjes) van de vereniging die onlangs allemaal via de KNVB hun theoriediploma hebben behaald.

Zij gaan de komende zaterdagen onder begeleiding hun eerste wedstrijden leiden voor het behalen van het praktijkdiploma.

De C-junioren behaalde hun theoriediploma tijdens een spelregelavond van de scheidsrechterscommissie van de plaatselijke club. Het doel was de jeugd kennis te laten maken met de spelregels van het pupillenvoetbal en deze spelers na het behalen van hun diploma wedstrijden te laten fluiten. De avond werd geleid door twee enthousiaste cursusleiders van de KNVB en bestond uit een theoriegedeelte, een praktijkgedeelte op het veld en daarna nog een afsluitende toets. Alle deelnemers behaalden het theoriediploma pupillenscheidsrechter. Zes jongens en één meisje hadden zelfs alle vijftien vragen goed beantwoord.  Alle jonge deelnemers aan de cursus kregen een dvd en een spelregelboekje mee naar huis.

Weekblad van Salland, september 2013