SV Haarle kan het zichzelf makkelijk maken

Na drie competitieduels na de winterstop wacht SV Haarle nog steeds op de eerste winstpartij in 2013. De ploeg van trainer Richard Smit heeft zondag de uitgelezen mogelijkheid deze negatieve reeks te doorbreken, uit tegen nummer tien Saasveldia. Het eerste duel tussen Haarle en Saasveldia eindigde in een spektakelstuk: 4-7. Voor zo’n scenario zal Haarle, ondanks vermaak voor het publiek, niet tekenen. Richard Smit en zijn mannen hebben snel behoefte aan punten.

Als je onderin de ranglijst bivakkeert  zul zeker tegen directe concurrenten de punten moeten halen om degradatie te voorkomen. SV Haarle, dat momenteel op de negende plaats staat in 4B, zal daarom afgelopen zondag van een ‘koude kermis’ thuis zijn gekomen na een nederlaag bij zo’n concurrent: SV Lutte. De mannen uit het dorp dichtbij de Duitse grens, wonnen met 4-1 en klommen daardoor over de Haarlenaren in de stand.

Waar Haarle tenminste nog het laatste duel voor de winterstop won (thuis tegen Zenderen, 3-2), moeten we voor de laatste overwinning in de competitie van Saasveldia terug naar oktober. Thuis tegen FC Berghuizen werd destijds met 5-3 gewonnen door de ploeg van Martijn Moekotte. Daarna volgde een reeks van vijf wedstrijden die allemaal verloren werden. Nog opvallender is dat Saasveldia in deze slechte reeks alleen afgelopen zondag een doelpunt wist te maken. Heel blij zal men er na afloop niet om geweest zijn, gezien het 2-1 verlies bij (vóór zondag) nummer laatst Almelo.

Aangezien er in 4B dit seizoen slechts één ploeg van de twaalf rechtstreeks degradeert, kunnen de rood-witten uit Haarle het zichzelf zondag een stuk makkelijker maken door de drie punten in Saasveld op te halen. Maar dat is ongetwijfeld gemakkelijker gezegd …

 

Zondag 24 maart: Saasveldia-Haarle (Sportpark De Esch, Saasveld) Aanvang 14:00u.

 

Stand onderin Zondag 4e klasse B:

8. De lutte 15-14
9. Haarle 15-13
10. Saasveldia 13-11
11. Almelo 15-9*
12. Zenderen Vooruit 13-8**

* Deze plek dwingt de club tot het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud.
** Deze plek zorgt voor directe degradatie naar de vijfde klasse.