Update! Superboer Van De Pavert naar PEC Zwolle

PEC Zwolle hoopt snel de komst van verdediger Ted van de Pavert (24) af te ronden, zo meldt FoxSports. De centrale verdediger speelde dit seizoen met De Graafschap in de Eredivisie. Van De Pavert is transfervrij en lijkt net als zijn teamgenoot Robin Pröpper (naar Heracles) bij een andere club zijn toekomst voort te zetten.

Voor De Graafschap is het nog onzeker of men komend seizoen in de Eredivisie speelt. De Superboeren zijn afhankelijk van het oordeel van de KNVB en de rechter over FC Twente. Mocht FC Twente niet in de Eredivisie uitkomen komend seizoen, dan blijft De Graafschap op het hoogste niveau.

Van De Pavert (foto, in duel met Lars Veldwijk) zal het komende seizoen in Doetinchem waarschijnlijk niet meer mee maken. PEC Zwolle is voornemens de lange verdediger snel binnen te halen.

UPDATE 15:15u:

PEC Zwolle heeft zich versterkt met Ted van de Pavert. De 24-jarige verdediger, die de afgelopen seizoenen voor De Graafschap uitkwam, heeft een driejarig contract getekend bij de Zwolse club. Hij is na Calvin Verdonk en Anass Achahbar de derde Zwolse aanwinst voor het komende voetbaljaar.

Van de Pavert is zeer te spreken over zijn overgang naar Zwolle: ,,Na enkele goede gesprekken, heb ik de keuze gemaakt om de overstap naar PEC Zwolle te maken. De club heeft de laatste jaren goed gepresteerd, heeft goede spelers in de selectie en ik kijk er naar uit om mezelf verder te ontwikkelen als voetballer en persoon. Vanaf jongs af aan speel ik al bij De Graafschap en ik ben de club dankbaar voor de vele mooie jaren. In Zwolle wil ik de volgende stap in mijn carrière zetten.”

Ook technisch directeur Gerard Nijkamp is zeer te spreken over de komst van Van de Pavert: ,,Ted is een speler waar we al langere tijd naar op zoek zijn. Hij is een linker centrale verdediger, die dit jaar bij De Graafschap al eredivisie-ervaring heeft opgedaan. Met zijn lengte, kopkracht en voetballend vermogen is hij echt een versterking voor ons. We zijn blij dat hij volgend seizoen in Zwolle speelt.”

Foto: Johan Wolff