Op een koude, maar zonnige, vrijdag 26 oktober werd wederom met Sportpartners een Nederlands Techniek Kampioenschap (NTK) georganiseerd bij Rohda Raalte. Vorig jaar werden Max Koelen (bij de jongens) en Jeslin Niens (bij de meisjes) tijdens de finaledag in Papendal gekozen tot Nederlands kampioen in hun leeftijdscategorie.

Maar liefst 82 enthousiaste kinderen hebben vrijdag de hele dag geoefend met allerlei skills (voetbaltrucks) volgens de methodiek van de René Meulensteen Academy. Alles met de bal, gebaseerd op individuele techniek, met de bedoeling om deze techniek zo effectief in te zetten om je tegenstander te passeren. De deelnemers varieerden van 6 tot 16 jaar, er waren zelfs deelnemers uit Oldebroek en Vroomshoop naar Raalte gekomen om mee te doen.

Per leeftijdscategorie zijn er winnaars uit de bus gekomen die zondag 28 oktober in Papendal samen met alle landelijke winnaars mochten laten zien wie uiteindelijk het beste de skills kan toepassen tijdens de trainingen en partijtjes. De winnaars van deze dag zullen, net zoals Max en Jeslin vorig jaar, afreizen naar Manchester United om daar een dag op Old trafford rond te kijken. Dit jaar geen winnaar uit Raalte, maar wel een verdienstelijke tweede plek voor Rohda Raalte D2 speelster Imre van der Vegt.

Nog belangrijker dan het winnen is uiteraard het meedoen. Alle deelnemers hebben genoten van de aangereikte methodiek op de kunstgrasvelden van sportpark Tijenraan. Moe maar voldaan gingen alle deelnemers met een echte leren bal, een mooi shirt, een medaille, een certificaat en een voetbaltijdschrift naar huis.

Mijn dank gaat uit naar Johan Scholten (Sportpartners), fotografe Annet van Raalten, de mensen van de BECO voor de prima lunch en uiteraard de trainers die de jongens en meisjes de hele dag met plezier van oefenstof hebben voorzien. Grote klasse! Foto’s van de voorronde bij Rohda Raalte staan hieronder en van de finaledag zelf staan op deze webpagina van Rohda Raalte.

Geschreven door Maikel Jansen of Lorkeers (Coördinator opleidingen pupillen Rohda Raalte)

PS Voor volgend jaar staat het NTK opnieuw op vrijdag in de herfstvakantie op de agenda.