Op woensdag 24 oktober was het een drukte van jewelste op sportpark de Kampen. In totaal namen 84 keepers deel aan het programma, wat in samenwerking met Vitesse was samengesteld. De cijfers: 10 B-keepers, 15 C-keepers, 18 D-keepers, 30 E-keepers, 11 F-keepers, werden verdeeld over 12 groepen van ca 7 keepers. De keepers kwamen van  de verenigingen Heino, Rohda, SV Dalfsen, Wijhe, ZAC, Hoonhorst, Lettele, SV Raalte, Broekland, Heeten, Nieuw Heeten en Overwetering.  Een werkelijk regionaal evenement te noemen dus!

De middag begon met meeting tussen de begeleiders (Heino, Lettele, Hoonhorst, Zwolse Boys, Rohda), trainer (Adrie Broxks, jeugdkeepertrainer Vitesse) en demonstratiekeepers ( Martin van Barneveld, keeper Jong Vitesse, Ruben de Witt (Jonge Kracht 1), Tim Schoofs (Eldenia 1), Marc de Witt (Presikhaaf 1) en Robin van de Berg (Heino A1).

De deelnemers kregen een uniek shirt, speciaal voor de keepersdag gemaakt. Na een korte uitleg en gezamenlijke warming up gingen de groepen uiteen.

Gedurende de middag zijn er 6 oefeningen gedaan gericht op alle elementen en het keepen. Iedere oefening had een thema: verwerken van een terugspeelbal, sprongkracht en voetenwerk in het doel, combinatie-oefeningen met het verwerken van een schot, coördinatie-oefening, een 1:1 duel en het verwerken van hoge ballen. Van kort voetenwerk, duiken, hoge ballen, uitkomen, schieten, gooien. Iedere oefening werd op het demoveld voorgedaan door Adrie Broxks en de demonstratiekeepers. Daarna werden de keepers aan het werk gezet. Ze deden de oefening samen met hun eigen begeleider op hun eigen veldje. Alle groepen op hun eigen niveau. Waar de F-jes het spelenderwijs bezig waren, werd er bij de C- en B-keepers serieus getraind.

Tijdens de oefeningen liepen de demonstratiedoelmannen en de trainer door de veldjes en ondersteunden daar de groepen met tips. Halverwege de middag was er een korte pauze. De kinderen kregen drinken aangeboden. Na de pauze is er gestart met een keepersdemonstratie waar de demokeepers hard hun best moesten doen om de ballen te houden! Aan het einde van de middag was er gelegenheid tot het stellen van vragen. Alle deelnemers kregen nog een kleine attentie van Vitesse.

Tijdens de dag zijn opnames gemaakt door Vitesse TV. Deze zullen te zien woensdag 7 november bij VitesseTV op EredivisieLive, om 18.30 uur, 20.25 uur en 00.25 uur.  En 8 november op TVGelderland.

Het was een zeer geslaagde dag voor alle keepers!