Strijdend Broekland krijgt misschien iets te veel tegen Heeten

Broekland-trainer Wouter Groot Lipman was na afloop van het met 1-0 gewonnen duel thuis tegen Heeten een tevreden man: ‘We krijgen met drie punten misschien iets te veel. Laten we maar zeggen dat het compenseert met wedstrijden waarin we iets te weinig krijgen.’ De Broeklanders wonnen voor de derde maal op rij in 4G.

‘In de eerste helft hebben beide keepers niet veel te doen gehad. Ik vond ons iets bovenliggend, zonder grote kansen te krijgen. Tot aan de 16 meter was ons spel prima te noemen’, zag Groot Lipman.

Na de rust volgde voor de toeschouwers een hogere amusementswaarde. Groot Lipman: ‘Heeten begon de tweede helft iets feller. Zij kopten echter na een uur spelen via een eigen speler de bal achter de keeper. Dat was voor ons prettig. Heeten raakte nog de lat en wij een keertje de paal. Het was op het laatst billen knijpen, maar ik ben blij met de manier waarop we deze overwinning over de streep hebben getrokken. Er werd van ons iets anders gevraagd de tweede helft, namelijk strijd en sterk verdedigen, dat hebben we goed gedaan.’

Door de derde overwinning op rij klimt de ploeg van Groot Lipman naar de vijfde plaats met 12 punten uit 7 duels. Komende zondag gaat Broekland op bezoek bij Hoonhorst. Heeten ontvangt thuis Ulu Spor.

Foto’s: Henk Vloedgraven