De VV Heino heeft in de allereerste wedstrijd in de Eerste Klasse meteen de volle winst gepakt. Rood Wit uit Groesbeek werd met 2-1 geklopt. ‘Een verdiende zege’, was alom de slotconclusie, met als toevoeging dat de ploeg van Marc Lobbert met name in de tweede helft het beste van het spel had.

Heino begon overigens moeizaam aan de wedstrijd. Rood Wit kwam superscherp uit de kleedkamers, terwijl de groenhemden het vooral in defensief opzicht liet afweten. Met slordig balverlies bracht de promovendus zichzelf in de problemen. Al in de vierde minuut strafte de roodwitte formatie uit Groesbeek dit genadeloos af. Een onhandige actie van Paul van Dijk bracht Hafid Sarkouke in balbezit die resoluut de 0-1 binnenschoot. Pas halverwege de eerste helft kreeg Heino meer vat op het snelle en beweeglijke Rood Wit.

“Heino liet in de beginfase veel te veel ruimte tussen verdediging en middenveld ontstaan, waardoor we onszelf in de problemen brachten. In de rust heb ik daar flink op gewezen. Na rust ging dat stukken beter en waren we gewoon de betere ploeg”, zo analyseerde Marc Lobbert de wedstrijd. Hij kreeg het gelijk aan zijn zijde. Heino bleef na de thee geconcentreerd voetballen en dwong enkele keren Rood Wit-doelman Rene van der Greft tot actie. Heino kwam in de 58-ste minuut op gelijke hoogte door slim handelen van uitblinker Jeroen Bos. Nadat Rik Keijzer werd gevloerd lanceerde Bos met een snel genomen de vrije schop Remco Beumer (foto) die vervolgens Robin Gerritsen in stelling bracht om te scoren: 1-1.

Daarna leek de strijd gelijk op te gaan en leek Rood Wit soms te willen berusten in een puntendeling. Daar dacht Heino echter duidelijk anders over, met als beloning een wonderschone actie van Remco Beumer. Na een strakke actie van Wilco Gerritsen liet de uitstekende spelende Beumer in de 80-ste minuur met een (Bergkamp-achtige) treffer de Rood Wit-goalie kansloos: 2-1. Deze voorsprong kwam daarna niet echt meer in gevaar.

De wedstrijd werd overigens uitstekend geleid door arbiter Laarhuis uit Ambt Delden. Voordeelregel waar het kan. Strak fluiten waar moet en de kaarten zo lang mogelijk op zak. Het droeg bij tot een boeiende wedstrijd, met als belangrijkst wapenfeit: drie punten voor de thuisploeg.

Volgende week zondag (14 september) speelt Heino uit tegen Rigtersbleek (Enschede).