Heino wint knap van Woezik (3-2) en plaatst zich voor finale

VV Heino heeft zich vanmiddag op een zonovergoten sportpark De Kampen voor de finale-ronde om promotie naar de Eerste Klasse. In een uitermate spannende pot voetbal klopte de ploeg van Marc Lobbert de SC Woezik uit Wijchen. Na het gelijke spel van vorige week (2-2) sleepten de groenhemden voor eigen publiek een verdiende 3-2 overwinning uit het vuur. Heino zette daarmee een streep door de ambities van Woezik, waarvan bekend is dat men zo snel mogelijk richting Hoofdklasse wil. Heino komt in de finaleronde uit tegen PH uit Almelo. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op donderdag (Hemelvaartsdag) 29 mei in Heino.

Vriend en vijand waren het er vóór de wedstrijd tegen Woezik over eens: het zou een knappe prestatie zijn van de VV Heino om de nummer vier uit 2I te verslaan. Woezik was tijdens de eerste wedstrijd de bovenliggende partij, waar Heino vooral een opvallende dosis effectiviteit tegenover wist te stellen. De 2-2 was derhalve een uitslag om de handen bij dicht te knijpen en de hoop te houden om thuis de klus af te maken.

Dat het geen eenvoudige opgave zou worden was daarbij vooraf een zekerheid. En dat bleek ook zo te zijn. De blauwwitte formatie (dat tijdens de competitie in uitwedstrijden méér punten pakte dan thuis) pakte direct een veldoverwicht. De neutrale toeschouwer zal allicht in Woezik de betere ploeg herkend hebben. De kenner zal echter vooral ook de inzet en sluwheid van Heino hebben gezien. Daar waar Woezik dreigend was tot aan het strafschopgebied loerden de aanvallers van Heino op kansjes. En met succes. In de 33e-minuut toonde zich Robin Gerritsen zich verbeten en dankzij zijn inzet bracht hij de bal voor, waar Remco Beumer (foto boven) onberispelijk kon binnenschieten: 1-0. In de 42-ste minuut leek Woezik terug te komen tot 1-1, maar de inzet van Van der Vondervoort spatte uiteen op de vuisten van Heino-doelman Vastenavond. Een minuut later verraste (opnieuw) Remco Beumer door de 2-0 binnen te tikken: Licht tegen de verhouding in, maar zeker niet onverdiend. De mannen van Lobbert wisten daarbij dat hierbij de zege niet binnen was. Immers: ook vorige week kwam Woezik terug van een 2-0 achterstand.

Na de rust verkleinde Woezik in de 56-ste minuut de achterstand: 2-1. Een herhaling van de week ervoor werd vervolgens door Jesper Schokker (links) hoogstpersoonlijk de grond in geboord. Hij veroverde bal, creëerde zijn kans om deze vervolgens ook af te ronden: 3-1. Woezik kwam daarna nog terug tot 3-2. Ondanks een stevig slotoffensief (waarbij ook Heino nog een aantal fraaie kansen kreeg) bleef de defensie van Heino overeind. Op het tandvlees werd de verdiende en knappe zege binnengesleept.

Door dit resultaat speelt Heino twee finale wedstrijden tegen PH. De winnaar van dit dubbel-duel plaatst zich voor de eerste klasse komend seizoen. Aanstaande donderdag (14u) speelt Heino thuis. Komende zondag volgt dan de return in Almelo.

Foto’s: Ineke van Wijhe