Met de promotie naar de Eredivisie neemt de publiekelijke belangstelling voor FC Zwolle toe. Daarom breidt de club haar stadion uit.

Het huidige stadion biedt plaats aan een kleine 10.000 toeschouwers. De uitbreidingen voor het komende seizoen vinden plaats op de Martin Eibrink tribune (noord) en Fred Patrick tribune (oost). Op de Martin Eibrink tribune komen ruim 2.000 staanplaatsen, waarmee de capaciteit met ruim 1.000 plaatsen toeneemt. Dit is een lang gekoesterde wens van onze supporters.

Voor de Fred Patrick tribune wordt wederom een tijdelijke tribune gebouwd, welke plaats biedt aan 1.000 toeschouwers. Deze tribune is vergelijkbaar met de tribune die er het afgelopen seizoen tijdens de kampioenswedstrijd tegen FC Eindhoven heeft gestaan. Met deze uitbreidingen komt de capaciteit van het stadion op ruim 12.000 toeschouwers.

De vergunningen voor deze uitbreidingen zijn bij de gemeente Zwolle aangevraagd. Uiteindelijk wil FC Zwolle, bij behoud van Eredivisieniveau, het stadion in een periode van drie tot vijf jaar uitbreiden naar een capaciteit van 14.500 toeschouwers. De uitbreiding zal in fases verlopen waarbij het streven is om de eerste fase van de uitbreiding te voltooien voor de eerste competitiewedstrijd van PEC Zwolle op zaterdag 18 augustus 2012 tegen Vitesse.

De club wil supporters oproepen om te helpen bij de realisatie van de staanplaatsen op de Martin Eibrink tribune. Supporters kunnen zich daarvoor aanmelden bij het bestuur van de Supportersclub.

Bron: www.fczwolle.nl