Van Staa nieuwe trainer GA Eagles, Maatman assistent

Go Ahead Eagles heeft Jan van Staa aangesteld als hoofdtrainer. Van Staa tekent een overeenkomst die loopt tot het einde van dit seizoen. Daarnaast treedt Kick Maatman (foto) als assistent-trainer toe tot de technische staf van de hoofdmacht. De samenwerking met Marco Koorman wordt beëindigd. Paul Bosvelt fungeert vanaf vandaag als technisch adviseur van de directie van Go Ahead Eagles.

Jan van Staa is de opvolger van Leon Vlemmings, van wie Go Ahead Eagles afgelopen zondag afscheid nam. Van Staa werkte eerder onder meer als hoofdtrainer bij Heracles Almelo, Go Ahead Eagles en FC Twente (interim). “We zochten een trainer die kan zorgen voor een terugkeer van zelfvertrouwen en op korte termijn een kentering teweeg kan brengen”, aldus directielid Hans de Vroome, die sinds ruim een week de portefeuille technische zaken beheert. “Jan heeft in het verleden al bewezen dat hij snel voor effect kan zorgen. Daarnaast kent hij de club. Dit verkort zijn aanpassingsperiode.”

Betrokken
Van Staa leidt morgen zijn eerste training als nieuwe trainer van Go Ahead Eagles en wordt daarna gepresenteerd. “Natuurlijk is het mooi terug te keren bij een club waar je een goede tijd hebt gehad”, aldus Van Staa. “Maar dat is verleden tijd; het gaat om het nu. Ik ken de club en de uitdagingen die er liggen. Vol energie en motivatie stap ik daarin. Het doel is helder: de play-offs halen. Daar hebben we iedereen die bij de club betrokken is bij nodig.”

Go Ahead Eagles speelt tot de winterstop nog drie wedstrijden, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Jong PSV van aanstaande vrijdag. “Voetbal begint met twee dingen: strijdlust en plezier”, aldus Jan van Staa. “Je moet het publiek vermaken, dan slaat de vonk vanzelf over naar de tribunes. Het klinkt cliché omdat het vaker wordt gezegd, maar in een kolkende Adelaarshorst is Go Ahead Eagles echt moeilijk te verslaan.”

Kick Maatman
Kick Maatman (trainer Go Ahead Eagles Onder-19) wordt toegevoegd aan de technische staf als assistent-trainer. Maatman is sinds de herstart van de Voetbalopleiding verbonden aan de club. Eerder was hij trainer van onder meer Go Ahead Eagles B1 en de beloften. Met Marco Koorman is de samenwerking beëindigd. De invulling van het hoofdtrainerschap van Jong Go Ahead Eagles wordt zo spoedig mogelijk vastgesteld.

Paul Bosvelt
Paul Bosvelt fungeert vanaf vandaag als technisch adviseur. Hij is eerste aanspreekpunt voor directielid Hans de Vroome op technisch gebied en zal op de achtergrond opereren. Hans de Vroome: “Ik ken Paul sinds 2004. We hebben een klik, vertrouwen elkaar en kunnen elkaar de waarheid zeggen. Om de rust binnen alle geledingen van de club terug te krijgen, gaan we terug naar de basis. Mensen met het Go Ahead Eagles DNA, die precies weten wat er op dit moment gevraagd wordt bij deze club. Korte lijnen, direct zijn, keihard werken. Kortom: de basis, om van daaruit te kunnen gaan bouwen richting verdere toekomst.”

Tekst: www.ga-eagles.nl