Raalte – Eén keer eerder was er een nominatie, maar toen ging SV Heeten er met de hoofdprijs vandoor. Ditmaal was het echter wel raak. Publiek en jury waren eensgezind: het eerste elftal van VV Heino is Sportploeg van het jaar 2011. Jurylid Wout Wagenmans (wethouder , maar ook oud-speler van SV Heeten) reikte de onderscheiding uit aan aanvoerder Tom Vastenavond, die in zijn dankwoord de clubleiding en de hele technische staf niet vergat. VV Heino dankt de titel aan het kampioenschap en promotie van het afgelopen, met als opvallend wapenfeit dat de ploeg ook de winterkampioen van de tweede klasse is.

 

 

 

 

 

 

De titel sportvrouw van het jaar ging naar turnster Joy Goedkoop. Ook zij was al enkele keren genomineerd en liet vooraf al even doorschemeren te hopen dat het ‘nu eindelijk zal lukken’ om de titel in de wacht te slepen. Vijf minuten later kon ze opgelucht adem halen: de titel was binnen. Ze kreeg de trofee uitgereikt door de winnaar van vorig jaar, Edwin Ophof.

 

 

 

 

 

 

Loes Oortwijn (GIBO Groep Kwiek) werd uitgeroepen tot talent van het jaar en ontving de aanmoedigingsprijs.

 

De vrijwilligersprijs ging naar Wendy Scholten( SaVAS). De vrijwilligersprins werd uitgereikt door de winnaar van 2010 (en inmiddels Ridder in de Orde van Oranje Nassau) Monique Swartjes.

Overigens lijkt het sportgala niet meer weg te denken uit de lokale sportkalender van Raalte. Het Hoftheater was geheel uitverkocht en de weg te geven titels lijken, vanwege de sterke concurrentie, jaarlijks in prestige te winnen. Henny Nijboer, naast jurylid ook de grondlegger van het gala, merkte op dat nominaties en winnaars prima effecten op de sportbeoefening kunnen hebben. Zo onderscheidde Therese Verdoorn zich als voormalig sporttalent en –vrouw van het jaar zich met de röhnradsport, waardoor deze tak van (turn-)sport zich enorm ontwikkelde. Tijdens het sportgala zaten er maar liefst drie Nederlands Kampioenen aan de tafel: Elise Elshof (Wijhe), Ilse Schutte (Luttenberg) en Sharon Huis in’t Veld.