De koploper in de 4de Klasse H, VV Lemelerveld maakt zich op voor een wedstrijd tegen nummer 3 ABS Bathmen. Voor ABS wordt het aanhaken of afhaken, voor Lemelerveld is er eigenlijk weinig te vrezen. Hoewel het team van Edwin Duim absoluut zal waken voor onderschatting werd het de Lemelervelders nooit echt moeilijk gemaakt. En zal topscorer Jeroen van de Berg weer van zich doen spreken?

 

Voor ABS zal het een lastig middagje worden. Lemelerveld staat fier bovenaan met 27 uit 10 en houdt de concurrentie op afstand. Nummer 2 Colmschate volgt met 5 punten achterstand en ABS staat derde met 7 punten minder. Wil ABS nog wat betekenen in de titelstrijd dan is het zaak te winnen op bezoek bij Lemelerveld. En dat is in het verleden zeer moeilijk geweest. Lemelerveld had eigenlijk weinig moeite met de ploeg van de huidige trainer Jan Ligtenberg.

In het seizoen 2010/2011 werd het namelijk 3-1 voor de Lemelervelders, destijds in een oefenwedstrijd. In het seizoen 2009/2010 had de Bathmense ploeg vrij weinig te vertellen in Lemelerveld. Het werd toen 6-1 op sportpark Heidepark met een belangrijke rol voor een man die momenteel ook makkelijk het net weet te vinden. Jeroen van de Berg was destijds verantwoordelijk voor de helft van de Lemelerveldse productie. En hoe verder we terug in de tijd gaan, hoe vaker we eenzelfde beeld aantreffen. In thuiswedstrijden lijkt Lemelerveld dan ook geen problemen te hebben met ABS.

Voor ABS lijkt sportpark Heidepark haast een onneembare vesting. In de laatste 10 jaar werd er nog nooit gewonnen, en dat terwijl ABS en Lemelerveld zeker geen onbekenden van elkaar zijn. Voor Jan Ligtenberg en manschappen wordt het een lastige taak om Lemelerveld van het winnen af te houden, en misschien nog wel moeilijker; om Van den Berg van het scoren af te houden. Van den Berg loopt momenteel 2 op 1 en is dan ook de onbetwiste topscorer van de Sallandse voetbalvelden.

ABS zal het zeker niet makkelijk krijgen met de Lemelervelders maar kan hoop putten uit een ontmoeting in het seizoen 2009/2010 waarin er thuis afgetekend met 3-0 werd gewonnen. Voor de Bathmense ploeg zal het aanhaken of aanhaken worden, de Lemelervelders zullen moeten waken voor onderschatting en zullen ongetwijfeld graag uitlopen op de concurrentie.

Aanvang aanstaande zondag op Sportpark Heidepark: 14.00