Sportgala Raalte: Heino en Wichers Schreur in de prijzen

Op het sportgala 2014, gisteren gehouden in het Hoftheater te Raalte, werden sportkampioenen gehuldigd en verkozen. Op voetbalgebied werden Kay Ruiter uit Heino, vv Heino, Mart Grolleman (SDOL) en Ben Wichers Schreur (SDOL) in het zonnetje gezet.

Kay Ruiter werd deze jaargang wereldkampioen en speler van het toernooi op het WK voetbal voor jongeren met diabetes. Hij ontving van wethouder Gosse Hiemstra een waardevolle attentie. Mart Grolleman (SDOL) liep de aanmoedingsprijs net mis, hij moest atlete Lynn van Zijl voor zich dulden.

In de categorie ‘vrijwilligersprijs’ wist Ben Wichers Schreur (foto, geheel rechts) zich ‘gekroond’. De onverzettelijke vrijwilliger van SDOL werd, samen met Tonny Hoogewind (AV Salland) en Bertus de Haan (Salland Crosscircuit), terecht in het zonnetje gezet.

Voor het sportteam van het jaar gingen de mannen van vv Heino voor de tweede maal met de prijs aan de haal. In 2011 waren de groen-witten na de promotie naar de tweede klasse ook al winnaar. Deze maal werden de mannen van trainer Marc Lobbert gehuldigd voor hun promotie naar de eerste klasse.

Als sporter van het jaar was het Rico Harder die de prijs op mocht halen. Uit handen van de winnaar van vorig jaar FC Twente-doelman Nick Marsman kreeg de zus van Harder de prijs overhandigd aangezien de judoka in Budapest zich voorbereidde op het EK.

Deze bruisende avond georganiseerd door Sportbedrijf gemeente Raalte werd uitstekend gepresenteerd door Maaike Heethaar en Lars Hennig.