Drie spelers van PEC Zwolle hebben woensdag 30 april trots de KNVB beker laten zien aan patiënten in het Isala Amalia kindercentrum. Spelers Bram van Polen, Ryan Thomas en Joost Broerse werden met glunderende gezichten onthaald door de jonge patiënten, hun ouders en medewerkers van de kinderafdeling. De ploeg won onlangs voor het eerst de KNVB beker. De spelers van PEC Zwolle bezoeken met regelmaat zieke kinderen in Isala. Met dit initiatief steekt PEC Zwolle de kinderen een hart onder de riem en bezorgen ze hen een leuke middag.

De sterspelers bezochten zieke kinderen die niet hun kamer mogen verlaten. Ook werden ze warm welkom geheten in de speelkamer, waar kinderen met andere kinderen kunnen spelen. Hier konden kinderen en ouders de voetballers van dichtbij bewonderen. Handtekeningen werden uitgedeeld en patiënten konden met de spelers op de foto. Ook de vijf en een halve kilo zware beker mocht vast gehouden worden.
PEC speler Joost Broerse: ‘Dit zo met de kinderen, dat doet je altijd wat. Zeker nu ik zelf een kleintje heb. Voor ons is het een klein gebaar om hier te komen en het betekent veel voor de kinderen.’

Verschillende artsen van Isala, waaronder cardiologen en sportartsen, werken al jaren samen met PEC Zwolle op het gebied van topklinische zorg. De voetbalspelers worden regelmatig gescreend op bijvoorbeeld conditie en hartafwijkingen.