Spelers uit Heino en Raalte naar SV Zwolle

SV Zwolle heeft voor volgend seizoen versterkt met vijf nieuwe spelers. Tegenover de vijf nieuwelingen staan ook een aantal spelers die stoppen en een paar spelers die vertrekken naar een andere club. Tom Hovenkamp en Robert Flierman komen over van het tweede elftal van Heino. Daarnaast maakt Martijn Hollewand de overstap van het tweede elftal van Rohda Raalte naar Sportpark Marslanden.

Jelle Jagersma komt over van vijfdeklasser IJVC uit IJlst, daar kwam hij afgelopen seizoen tot negentien wedstrijden in de hoofdmacht. Ook doelman David Veldman is nieuw bij SV Zwolle.

Tom Bouwhuis, Floris ten Have en Richard Huizing hebben aangegeven na dit seizoen te stoppen bij SV Zwolle. Centrale verdediger Bouwhuis en verdedigende middenvelder Ten Have maakten jarenlang deel uit van de selectie. Na afloop van de laatste thuiswedstrijd tegen Dwingeloo werd al afscheid genomen van het duo. Huizing kwam afgelopen zomer over van Witteveense Boys, maar stopt nu met voetballen.

Naast het stoppen van het drietal hebben ook Rick Konkelaar (foto) en William van Oene aangegeven SV Zwolle te gaan verlaten. Konkelaar vertrekt naar vierdeklasser VSW. Ook reservedoelman Ruben Bartelds kiest voor een andere club, hij gaat in de JO19-jeugd van ZAC spelen.