26 juni 2016 Lees Meer →

Xandro Schenk verlengt zijn contract bij GA Eagles

Xandro Schenk heeft zijn in 2017 aflopende verbintenis bij Go Ahead Eagles tussentijds met een jaar verlengd. Hierdoor staat de linksbenige verdediger tot de zomer van 2018 onder contract in Deventer.

“De club wilde graag verlengen en dat wilde ik ook”, verklaart Schenk zijn keuze om langer in Deventer te blijven. “Er sprak veel waardering uit het contractvoorstel van Go Ahead Eagles. En spelen in de Eredivisie is natuurlijk een mooi vooruitzicht.” Schenk heeft er bovendien veel vertrouwen in dat hij zich komend seizoen met Go Ahead Eagles staande zal houden op het hoogste Nederlandse voetbalniveau. “Daar ga ik wel van uit”, toont de 23-jarige verdediger zich zelfbewust. “Het zal zeker niet gemakkelijk worden en met de nodige ups en downs gepaard gaan, maar al met al denk ik dat we ons gewoon zullen handhaven.”

Xandro Schenk kan terugkijken op bewogen jaren bij Go Ahead Eagles sinds hij in januari 2013 naar de Adelaarshorst kwam. “Dat kun je wel zeggen, ja”, bevestigt de linkspoot, die in Deventer een promotie naar de Eredivisie, handhaving, degradatie en wederom promotie naar het hoogste niveau meemaakte. “Inmiddels ken ik iedereen bij de club. Vrijwilligers, trainers, bestuursleden, supporters, noem maar op. Ik kan het goed vinden met iedereen en heb het gewoon heel erg naar mijn zin bij Go Ahead Eagles. Bovendien ben ik hier als voetballer nog niet uitgeleerd.”

De volgende stappen in zijn ontwikkeling als voetballer kan Schenk volgend seizoen dus weer zetten in de Eredivisie, het podium waarop hij van 2013 tot 2015 eerder uitkwam met Go Ahead Eagles. Destijds speelde hij voornamelijk als linksback, het afgelopen seizoen bleek hij in de Jupiler League met 35 competitiewedstrijden een sterkhouder in het hart van de defensie.

Aanstaande maandag staat voor de verdediger en zijn ploeggenoten om 10:00 uur de eerste training van het nieuwe seizoen op het programma. “Altijd lekker om weer te beginnen”, blikt Schenk alvast vooruit op de eerste balomwentelingen op de velden van SV Terwolde. “Voor het eerst sinds tijden heb ik kunnen genieten van een langere vakantie. Dat was prettig, maar ik verheug me ook op de start van de voorbereiding. En dat geldt volgens mij voor meer spelers in de selectie. Iedereen kijkt uit naar de Eredivisie. Het leeft enorm en dat is natuurlijk hartstikke mooi. Ik heb er zin in.”

Zie ook ons totaaloverzicht van de contracten spelers GA Eagles.

Tekst: www.ga-eagles.nl /Foto: Johan Wolff

SportSport