Na Gronings spektakel is Nieuwleusen terug in de 2e klasse

Nieuwleusen is terug in de tweede klasse. Na een 2-0 overwinning in het heenduel in eigen huis tegen The Knickerbockers werd het vandaag nog billenknijpen. Na een verlenging wisten de oranje-zwarten echter voor dolle vreugde bij de meegereisde aanhang te zorgen (3-2).

In de noordelijke competitie 3C moesten de Nieuwleusenaren hun meerdere erkennen aan kampioen DESZ uit Zwartsluis. In de nacompetitie rechtte de ploeg van trainer David Leeuw echter de rug en won de dubbele ontmoeting van Noordwolde en was vandaag ook te sterk voor The Knickerbockers over twee duels.

Na 90 minuten was de totaalstand vandaag 2-2, maar twee goals in de verlenging van Reinier Meijerink zorgden voor een bevrijding. De Groningers wisten nog eenmaal te scoren (3-2). Voor hen was dit echter te weinig, waardoor zij degraderen naar de derde klasse. Sinds 1994 speelde de studentenclub altijd in de tweede klasse of hoger.

De vreugde in Nieuwleusen zal er niet minder om zijn. De ploeg van David Leeuw keert na vier seizoenen terug in de tweede klasse!

Foto: Twitter @svnieuwleusen