Spektakel bewaard tot einde open dag

Zaterdagmiddag organiseerde Go Ahead Eagles de jaarlijkse open dag. Deze editie werd, geholpen door het weer en de sportieve successen, druk bezocht. Gedurende de dag kwamen er naar schatting zo’n 13.000 bezoekers naar het terrein aan de Vetkampstraat.

Het programma was divers. Zo werd er een voetbalquiz georganiseerd, ging het nieuwe wedstrijdshirt in de verkoop en konden de jongsten op handtekeningenjacht of zich uitleven op één van de springkussens. Het spektakel werd bewaard tot het eind van de middag.

Allereerst omdat toen het eindbedrag van de actie voor het behoud van de stadionmuur werd bekend gemaakt. De organisatoren haalden middels de verkoop van fictieve stenen 19.238 euro op. Het geld wordt gebruikt voor de renovatie van de muur aan de kant van de Vetkampstraat. De muur die het stadion haar karakteristieke Engelse stijl meegeeft zit onder de graffiti en ook brokkelt de muur hier en daar af.

Nog meer spektakel volgde bij de presentatie van de spelers. De nieuwelingen waaronder Mickey van der Hart, Lesly de Sa en Alex Schalk werden met een helikopter het stadion in gevlogen.

Aanstaande zondag trapt Go Ahead in eigen huis de competitie af tegen FC Groningen.