Speelt GA Eagles zich tegen Heerenveen definitief veilig?
Go Ahead Eagles kan zich aanstaande zaterdag in het thuisduel tegen SC Heerenveen definitief veilig spelen. Om dit te doen zal ze het gat met de streep op zeven punten moeten houden. Bij winst is handhaving een feit, bij andere uitslagen moet naar de concurrentie worden gekeken.

Maar winnen van Heerenveen was in het verleden geen gemakkelijke opgave. Het heenduel ging met 3-1 verloren. Ook de drie voorgaande eredivisieduels tussen beide clubs werden gewonnen door de Friezen. De laatste editie was in 1996 en eindigde in 2-3. Voor Heerenveen scoorde, Tomasson, Regtop en Wouden. Bij de thuisploeg kwamen de doelpunten van Tammer en Schenning.

Ook in het heden lijkt het, ondanks dat Go Ahead 70 procent van de 37 punten in eigen huis behaalde, geen gemakkelijke opgave. Heerenveen heef met Finnbogason een doelpuntenmachine in huis. De spits uit IJsland heeft inmiddels al 26 keer gescoord.

Daarbij mist Go Ahead haar meest waardevolle speler Antonia. De aanvaller kreeg een niet al te slimme rode kaart in het duel tegen Heracles en mist daardoor het duel tegen Heerenveen. De buitenspeler scoorde dit seizoen acht maal en was goed voor zes assists. Alleen Falkenburg, negen treffers, scoorde vaker.

Scheidsrechter bij het duel is de heer Wiedemeijer.

Go Ahead Eagles – SC Heerenveen 12 april 18.45 uur‎.