Debuut De Koning zorgt nog niet voor punten GA Eagles

Hans de Koning zat vanmiddag op Het Kasteel in Rotterdam voor het eerst op de bank bij GA Eagles als hoofdtrainer. De oefenmeester zag zijn nieuwe club verliezen met 3-1 van de koploper van de Jupiler League Sparta.

In de eerste helft scoorde Sparta-verdediger Michel Breuer toen hij vrijstaand kon binnen tikken na een doorgekopte bal uit een corner (1-0). Veel gevaar kwam er na de openingstreffer in de eerste helft niet meer. Verhaar (Sparta) en De Kogel (GA Eagles) wisten nog wel een vrije trap maar rakelings naast te schieten.

Na rust werd GA Eagles na bijna een uur spelen nog gewaarschuwd met een bal op de paal van Van Moorsel. Niet veel later was het wel raak toen Brogno raak kopte (2-0). GA Eagles zette daar tien minuten later ook een kopgoal tegenover. De Kogel kopte behendig raak uit een voorzet van Duits (2-1). Even leek er hoop op een punt te komen voor de Deventenaren. Echter, maakte de thuisploeg via zijn clubtopscoorder de marge weer twee (3-1). Verhaar faalde niet voor Zwarthoed na een assist van Van Moorsel.

GA Eagles kon daarna geen vuist maken en zag ook nog hoe Sander Duits zijn tweede gele kaart kreeg van scheidsrechter Nijhuis. Niet alleen deze beslissing van Nijhuis maar meerdere werden er tijdens dit duel door de bezoekers in twijfel getrokken.

Door het verlies heeft GA Eagles 39 punten uit 26 duels en staat op een zevende plaats in de Jupiler League. Komende vrijdag speelt men thuis tegen FC Emmen.

Sparta-GA Eagles 3-1 (1-0)
27′ 1-0 Breuer
60′ 2-0 Brogno
68′ 2-1 De Kogel
70′ 3-1 Verhaar

Opstelling GA Eagles:¬†Zwarthoed; Lambooij (69′ Nieveld), Vriends, Schenk, van der Meer; Sarota (46′ Dzepar), Duits, Rijsdijk (83′ Ten Den); Maatsen, de Kogel en Wolters.

Foto: OrangePictures