19 augustus 2014 Lees Meer →

Sparta Praag wacht historisch avondje PEC Zwolle

De euforie van het winnen van de KNVB-beker en de Johan Cruijff-schaal zal inmiddels wat voorbij zijn, maar het mooiste gevolg van de bekerwinst moet nog komen. Donderdag speelt PEC Zwolle namelijk het ‘heenduel’ in de play-off voor een pouleplaats in de Europa League. Sparta Praag is in een tweeluik de opponent, te beginnen in Zwolle. Het zal hoe dan ook een historische avond worden!

Nog nooit in de clubgeschiedenis speelde PEC Zwolle Europees voetbal. Tegenstander Sparta Praag heeft wat dat aangaat meer ervaring. De Tsjechen werden afgelopen seizoen landskampioen en speelden al meer dan tienmaal in de Champions League. Toch zit ook het Tsjechische voetbal in een neerwaartse spiraal wanneer het om Europese resultaten gaat. Een landskampioenschap betekent er niet automatisch dat men geplaatst is voor het hoogste Europese podium. De koppeling met PEC Zwolle zal de Spartanen daarom minder zeggen dan andersom.

In de voorronde van de Champions League legde Sparta Praag het onlangs af tegen het Zweedse Malmö FF. Na een 4-2 thuiswinst, werd uit met 2-0 verloren. In de competitie kon Sparta Praag, net als PEC Zwolle, na twee duels zes punten noteren. Echter, ging het voor de ploeg van trainer Lavicka dit weekend verkeerd. Afgelopen vrijdag werd in het thuisduel van Banik Ostrava met 0-1 verloren.

Het duel komende donderdag, onder leiding van de Engelsman Michael Oliver, is overigens live te zien op Fox Sports kanaal 3.

De return in Praag is volgende week donderdag. Deze wedstrijd start om 20.30u.

PEC Zwolle-Sparta Praag, donderdag 21 augustus aanvang 20.00u.