Europees sprookje PEC Zwolle eindigt in Praag

Met een 3-1 nederlaag is voor PEC Zwolle na twee wedstrijden het historische Europese avontuur geëindigd. Na een 1-1 gelijkspel in Zwolle kon PEC Zwolle, na een goede openingsfase, helaas niet voor een verrassing zorgen.

De eerste kansen die de 2000 meegereisde supporters uit Zwolle te zien kregen, waren van hun eigen ploeg. Necid en Drost wisten echter het net achter doelman Bicik niet te vinden. Na een fout van verdediger Van Der Werff was Sparta Praag heel wat zuiniger met de kansen, de eerste kans was raak: Krejci 1-0. Vlak voor rust werd de opdracht voor de Zwollenaren wel heel lastig gemaakt: Dockal tekende voor 2-0.

Wie nog geloof had in een Zwolse stunt, was snel genezen in de tweede helft. Na een uur spelen de 3-0 van Brabec betekende de definitieve nekslag. Na enkele wisselingen in de ploeg gaf men het meegereisde Zwolse publiek nog wel een slotoffensiefje. Samak werd tien minuten voor tijd gevloerd in het strafschopgebied, waarna Nijland de eretreffer kon maken (3-1). Echt ‘spoken’ ging het daarna niet meer in de Generali Arena.

Een mooi, helaas te kort en historisch Europees avontuur is met deze nederlaag ten einde voor PEC Zwolle. Ondanks dat men werd uitgeschakeld door een kwalitatief betere ploeg gaf men zowel binnen als buiten de lijnen een goed visitekaartje af!

Zondag wacht PEC Zwolle weer ‘gewoon’ de Eredivisie. In Breda is NAC de tegenstander.

Sparta Praag-PEC Zwolle 3-1 (2-0)

10′ 1-0 Krejci
44′ 2-0 Dockal
62′ 3-0 Brabec
83′ 3-1 Nijland (pen.)

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum, Saymak, Drost, Rienstra, Lukoki (77′ Dekker), Thomas (69′ Moro), Necid (54′ Nijland).