SP Vroomshoop-Raalte: ‘Strijdend de titelrace herpakken’

In 5I staat komende zondag een cruciaal duel op het programma. In Vroomshoop treedt Raalte aan tegen Sportlust. Raalte-aanvoerder Marnix van Santen (foto) kent de belangen van het duel: ‘We moeten de negatieve reeks omdraaien. Als we ons eigen spel gaan spelen met meer beleving en strijd dan gaan we winnen zondag.’

Voor de winterstop leek niets de Raaltenaren, onder leiding van trainer Jan Plagman, in de weg te staan richting het kampioenschap. ‘We hebben toen veel wedstrijden gehad dat het balletje goed viel. We hebben toen in fases best wel eens geluk gehad. Het zat mee. Ik merk dat we nu moeilijker scoren’, weet Van Santen.

Toen na een ‘walk-over’ thuis tegen Go Ahead Deventer met 10-0 werd gewonnen leek er ook na de winterstop geen vuiltje aan de lucht. Echter werden er de laatste vier wedstrijden nog maar drie punten gehaald. Tegen Vilsteren (1-0), Ulu Spor (4-2) en SDOL (0-1) kon Raalte duur puntverlies niet voorkomen. Alleen Wesepe werd tussendoor nog wel verslagen (4-2). Van Santen: ‘Tegen Ulu Spor speelden we een goede eerste helft, waardoor we minimaal recht hadden op een punt. De tweede helft werden we echter overlopen. Vorige week tegen SDOL moesten we voor rust 3 á 4 keer scoren. De tweede helft hebben we toen heel matig gespeeld, waardoor we de eerste thuisnederlaag van het seizoen leden.’

Is Raalte bewust van de mindere vorm? ‘We hebben dinsdag met de spelersraad en de trainer wel even bij elkaar gezeten. We willen deze mindere fase doorbreken en dat kan alleen met 100% strijd en beleving, daar zijn we ons van bewust. Als we ons eigen spel via het middenveld kunnen spelen gaan we zondag winnen’, besluit Van Santen.

Raalte liet eerder dit seizoen zien de Vroomshopers te kunnen verslaan. Aan de Jan van Arkelstraat werd het destijds 4-1.

Scheidsrechter zondag in Vroomshoop is de heer Oude Wolcherink.

Sportlust Vroomshoop-Raalte, zondag 23 maart aanvang 14.00u. Volg het duel op twitter via #svlive

Top-5 in de 5e klasse I:

1. Ulu Spor 15-30
2. Raalte 16-30
3. SP Vroomshoop 15-29
4. SP Deventer 16-27
5. Mariënheem 15-25

In 5I promoveren de eerste twee ploegen rechtstreeks naar de vierde klasse