Soumaoro van Twente naar GA Eagles

Brem Soumaoro verdedigt vanaf komend seizoen de kleuren van Go Ahead Eagles. De 20-jarige controlerende middenvelder komt over van FC Twente en tekent een contract voor twee jaar met een optie voor een extra jaar in Deventer.

“Ik kijk er ontzettend naar uit om bij Go Ahead Eagles te gaan spelen”, vertelt de kersverse aanwinst, die drie jaar geleden als aanvoerder van FC Twente A1 de stap maakte naar Jong FC Twente. “Ik heb drie heel leerzame jaren achter de rug in Enschede. Met Jong FC Twente speelde ik achtereenvolgens in de Jupiler League, beloftencompetitie en Tweede Divisie. Drie totaal verschillende competities, waar ik veel van heb opgestoken. Daarnaast heb ik de nodige keren deel uit gemaakt van de wedstrijdselectie van het eerste. Ook daar word je als jonge speler alleen maar beter van.”

Balbezit
Dit seizoen wordt Brem Soumaoro als captain van Jong FC Twente getraind door Paul Bosvelt, die bij onder meer FC Twente, Feyenoord, Manchester City en natuurlijk Go Ahead Eagles zijn sporen verdiende als controleur. Soumaoro: “Onder hem heb ik me verder kunnen ontwikkelen, ook op tactisch vlak. Mede daardoor kan ik echt puur als verdedigende middenvelder spelen, maar ook als box-to-box-speler. Verdedigend kan ik een wedstrijd echt lezen, zoals dat zo mooi heet; in balbezit moet ik me op dat vlak nog verbeteren. Daarvoor is het belangrijk om echt vast deel uit te maken van een eerste selectie. Ik ben heel erg blij dat Go Ahead Eagles me die kans biedt.”

Bron: www.ga-eagles.nl /Foto: Johan Wolff