Snel in ondertal breekt GA Eagles uiteindelijk op

Go Ahead Eagles is er in de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen 2017/18 niet in geslaagd om een nederlaag tegen FC Eindhoven af te wenden. Door een snelle rode kaart voor Givan Werkhoven speelde het team van Jan van Staa liefst 83 minuten met een man minder tegen elf Brabanders. De Deventer openingstreffer van Xandro Schenk in de 43e minuut werd kort na rust teniet gedaan door drie treffers van Eindhovense makelij: 1-3.

Na een imponerende minuut stilte voor de onlangs overleden Bertus Zwerus, kreeg Go Ahead Eagles al na zeven minuten een flinke tegenvaller te verwerken tegen FC Eindhoven. Scheidsrechter Ruperti toonde Givan Werkhoven de rode kaart na een charge op Elton Kabangu. Ondanks de numerieke minderheid toonde Go Ahead Eagles zich in het vervolg van de eerste helft echter zeker niet de mindere dan FC Eindhoven. Toch waren het de Eindhovenaren die bijna op voorsprong kwamen in de 35e minuut. Na een uitbraak over de rechterkant bereikte topschutter Mart Lieder met een lage voorzet Kabangu, die de bal op de paal schoot. Vervolgens was het Go Ahead Eagles dat met een 1-0 voorsprong aan de theepauze mocht beginnen. In de 43e minuut kwam een snelle vrije trap van Stefano Beltrame via Pieter Langedijk voor de voeten van aanvoerder Xandro Schenk, die de bal eenvoudig binnen kon schuiven.

FC Eindhoven had in de tweede helft weinig tijd nodig om de opgelopen schade te repareren. Het tiental Deventenaren had geen antwoord op de aanvalsdrang van de Brabanders die door een doelpunt van Jellert van Landschoot in de 47e minuut en twee goals van topschutter Mart Lieder (53e en 56e minuut) in een tijdsbestek van negen minuten de 1-0 achterstand ombogen in een 1-3 voorsprong.

Daarna was de wedstrijd gespeeld. FC Eindhoven leunde achterover en het tiental van Go Ahead Eagles was niet meer bij machte een echte vuist te maken. Wel waren de 5.312 toeschouwers in De Adelaarshorst getuige van het profdebuut van Siebe Schets, die in de 68e minuut inviel voor Aaron Nemane. Schets kwam in de slotfase zelfs nog in de buurt van een treffer, maar zijn kopbal na een voorzet vanaf de rechterkant van invaller Levi Opdam verdween nipt langs de verkeerde kant van de paal. Aan de overkant probeerde ook Lieder zijn doelpuntenproductie nog verder op te schroeven, maar doordat Stevens de bal weg bokste bleef de 1-3 op het scorebord staan.

Go Ahead Eagles – FC Eindhoven 1-3 (1-0)

Tekst: www.ga-eagles.nl