Rohda Raalte verliest in Sneek (2-1)

Rohda Raalte heeft in Friesland vanmiddag geen goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Kick Maatman verloor met 2-1. Een stand die overigens bij rust al bereikt was. Vervelend, zeker voor de aansluiting in de strijd om de derde periodetitel.

Sneek Wit Zwart begon goed aan de wedstrijd. Derguti kopte over na zeven minuten spelen. Niet veel later was het Age Hains Boersma die Freerk de Jong bediende. Laatstgenoemde zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Boersma was even later de afmaker toen hij een corner binnen kopte achter Rohda-doelman Tepperik (2-0).

Nog voor rust wist Lars van Schooten (foto) de Raaltenaren weer terug in de wedstrijd te brengen. De talentvolle middenvelder schoot de bal in 38e minuut prachtig in de kruising achter Sneek-doelman VD Meulen (2-1). In de tweede helft kwam Rohda-aanvaller Zandvliet nog tot schotkansen, maar trof hij helaas geen doel. Ook Kamperman Leferink zag een vrije trap in muur belanden.

Door de nederlaag staat Rohda Raalte op een 6e plaats met 33 punten uit 22 wedstrijden. Vooral vervelend aan de nederlaag is dat de afstand tot de top in de strijd om de derde periodetitel nu wel groter wordt. Koploper in de derde periode Quick’20 heeft 15 punten, Rohda heeft er 10 met nog vier duels te gaan.

Volgende week zaterdag speelt Rohda Raalte thuis tegen Alcides. Deze wedstrijd begint om 18.30u.