De weken van de waarheid waren voor Lemelerveld prima begonnen. Na een prima start in 3B volgden voor de ploeg van trainer Edwin Duim wedstrijden tegen de topploegen achter elkaar. Na Vaassen uit (3-5), Colmschate’33 uit (0-0) en Heerde thuis (5-2) volgde gisteren de eerste nederlaag van het seizoen in Deventer tegen Helios. Door een 3-1 winst zijn de Deventenaren ook nog eens de nieuwe koploper.

‘We begonnen slecht aan de wedstrijd. Na vier minuten stonden we met 2-0 achter. Waar dat aan lag? Scherpte, dit valt niet aan één persoon toe te schrijven’, opent de trainer van de Lemelervelders. ‘Gedurende de eerste helft komen we wel beter in de wedstrijd en maakte Rob Grefelman de 2-1. We hadden de kans nog wel om de 2-2 voor rust te maken, maar dit gebeurde helaas niet.’

Ook na rust creëerden de Lemelervelders volgens Duim nog de nodige kansen, maar liep men diep in blessuretijd tegen de definitieve nekslag aan: 3-1.

Lemelerveld, dat een brede selectie heeft, raakt ook langzaam dunner bezet. Duim: ‘We hadden al een paar langdurige blessures, maar tegen de winterstop komen daar nog wat jongens met pijntjes bij.’ Helemaal vervelend is het dat topspits Jeroen van den Berg er in blessuretijd nog met een rode kaart af moest. ‘Jeroen werd afgevlagd voor buitenspel en maakte een opmerking naar de scheidsrechter, daar kreeg hij de rode kaart voor’, besluit Duim.

Lemelerveld zakt door de nederlaag naar de tweede plaats met 26 punten uit elf duels. Volgende week speelt men nog eenmaal voor de winterstop, thuis tegen middenmoter AZC.

Foto: Martin Zwakenberg