Heino reist erg prettig terug uit de Achterhoek

In de Eerste Klasse E speelde Heino vandaag het lastige uitduel tegen Silvolde. De Achterhoekers stonden tot vandaag op een gedeelde tweede plaats. De ploeg van Marc Lobbert liet zich op een zeer matig veld van zijn sterkste kant zien: 0-1.

Silvolde wordt getraind door ex-prof Scott Calderwood. Door afwezigheid vanwege ziekte neemt zijn vader Jimmy Calderwood al een tijdje de coaching over. Hij zag dat Silvolde de eerste helft mondjesmaat kansen kreeg. Een goede kopkans verdween over het doel. Vlak voor rust kon een kopbal ook nog uit het Heinose doel gewerkt worden. Heino-verdediger Jorik Hollewand zette even daarvoor de Heinoërs in de eerste helft op het goede spoor. Hij kopte raak na een prima genomen corner van Jesper Schokker (0-1).

Na rust verdedigde Heino met man en macht en wist men het hoofd boven water te houden. Ondanks enkele hachelijke momenten werd ‘de nul’ heilig verklaard in het Achterhoekse dorp. Met een beetje geluk had de 0-2 echter ook nog op het bord kunnen komen. Zeker toen de thuisploeg tien minuten voor tijd verder moesten met tien spelers, vanwege een rode kaart (2x geel) voor Mike van Aken. De groen-witten waren echter zeer tevreden met deze ‘driepunter’, waardoor men op een prima zesde plaats bivakkeert met 19 punten.

Volgende week zondag speelt Heino thuis tegen Rheden.