Sfeervolle Sallandse derby prooi voor Rohda Raalte

Heino heeft op de eerste speeldag in 1E zaterdagavond niet kunnen stunten tegen Rohda Raalte. De historische wedstrijd tussen de beide aartsrivalen (de vorige wedstrijd tussen beide ploegen dateerde van 50 jaar geleden, red) eindigde in een overtuigende zege voor de rood-gelen: 1-4. Ruim 2500 bezoekers zagen in sfeervolle ambiance dat Rohda sterker was en effectiever. Heino zette daar een dosis inzet en sportieve strijd tegenover, maar kwam over de hele wedstrijd te kort.

Vriend en vijand waren het er na afloop over eens: het was een derby zoals een derby hoort te zijn. Met een terechte winnaar.

Al in de vierde minuut kreeg Lars van Schooten een uitgelezen kans zijn ploeg op voorsprong te zetten. Hij kopte de bal echter via de grond hoog over het doel. Amper twee minuten later kreeg Heino – spits Robin Gerritsen de kans op de score te openen, maar zijn inzet werd gepareerd door de Rohda-goalie Jens Veldwachter. Toch hoefde het publiek niet lang op de openingstreffer te wachten. Na 11 minuten tekende Lars van Schooten (na een lepe pass van Edilson Coelho) voor de 0-1. Voor Rohda kwam de voorsprong voor de rust geen enkel moment meer écht in gevaar. Rohda nam nog voor de theepauze afstand dankzij een doelpunt van Ronald Gomez: 0-2.

Na de rust probeerde Heino de aansluitingstreffer te forceren, door extra druk te zetten. Het was echter Rohda dat het dichtst bij een volgende treffer kwam. In de 48e minuut behoedde de Heino – doelman de groenhemden tot tweemaal toe knap voor de derde tegentreffer.

Rohda zakte vervolgens terug en liet Heino komen. De ploeg van Michel Steggink kreeg vervolgens meerdere kansjes voor een aansluitingsgoal, maar faalde in de afronding. Steggink besloot vervolgens meer aanvallende druk te zetten door Hidde Smeenk in te brengen, maar dat mocht niet baten. Nog voordat Smeenk het tij kon keren schoot Ronald Gomez na een assist van Lars van Schooten de Raalter formatie naar 0-3. Heino kon dankzij een treffer van Bram Eijkelkamp nog terugkomen tot 1-3, maar verder kwamen de groenhemden niet. In de 75 minuut schoot Djeremy Zandvliet de 1-4 eindstand binnen.

Foto: Kristian Giesen