Sfeer wordt er niet beter op bij verliezend GA Eagles

Na vijf duels in de Jupiler League moet GA Eagles nog steeds op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van trainer Vlemmings verloor vrijdagavond de thuiswedstrijd van Cambuur Leeuwarden met 1-3. De aanhang van de Deventenaren wordt ongeduldig nadat men zich op plek zeventien terugvindt in de stand.

Het ‘avondje Adelaarshorst’ bereikte vrijdag een ruststand van 0-0. Echter, was het zeker geen saai duel. Kansen genoeg over en weer, en zelfs een gemiste strafschop van Cambuur (hoog over, Rossi) brachten de brilstand op het bord.

Na rust kwamen de Friezen op voorsprong. Oud-Eagle Justin Mathieu scoorde op aangeven van Van Kippersluis de openingstreffer van het duel (0-1). Vervolgens richtte GA Eagles zich op, dit resulteerde in de 1-1, kopbal via de paal, van Sam Hendriks. Cambuur pakte echter de overwinning. Typerend was dat beide treffers uit dode spelmomenten (en met het hoofd) tot stand kwamen. Twintig minuten voor tijd wist Rossi zijn gemiste strafschop te herstellen (1-2). Vlak voor tijd was het Barto met de beslissende treffer (1-3).

Teleurgesteld dropen spelers en fans van GA Eagles af. Komende dagen zullen in Deventer gebruikt moeten worden om zich te herstellen van deze nieuwe teleurstelling. Kans op herstel is er komende vrijdag. Dan spelen de rood-gelen in en tegen Emmen.

GA Eagles-Cambuur 1-3 (0-0)
59′ 0-1 Mathieu
62′ 1-1 Hendriks
71′ 1-2 Karim Rossi
86′ 1-3 Martijn Barto

Opstelling GA Eagles: Sonny Stevens; Joey Suk, Sam Beukema, Xandro Schenk, Dennis Hettinga; Tim Hölscher, Sjoerd Overgoor (79. Sander Thomas), Stefano Beltrame (69. Givan Werkhoven), Pieter Langedijk; Leon de Kogel (60. Brem Soumaoro), Sam Hendriks.

Foto’s: Johan Wolff