Op maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 november spelen de Sallandse selecties voor C-, B- en A-junioren tegen selecties van PEC Zwolle en FC Twente. Dit alles in het kader van Voetbal Ontwikkeling Salland (VOS). Hierdoor is het mogelijk geworden voor de deelnemende verenigingen om extra activiteiten te organiseren met als doelstelling: talent-, kader- en clubontwikkeling. Hierbij krijgen de clubs ondersteuning van de KNVB, FC Twente en PEC Zwolle.

In de afgelopen maanden zijn er vanuit de acht deelnemende voetbalverenigingen Sallandse selecties geformeerd voor A-, B- en C-junioren. In iedere selectie zijn alle acht verenigingen vertegenwoordigd. De selecties hebben inmiddels twee keer getraind onder leiding van trainers van de KNVB, FC Twente en PEC Zwolle. De spelers zijn erg enthousiast en kunnen zich door deze trainingen op een hoger niveau beter ontwikkelen.

Parallel aan de trainingen was er voor het kader (de jeugdtrainers van de clubs) gelegenheid om mee te kijken tijdens de trainingen, waarvan de doelstellingen door de trainers van de KNVB en de BVO’s in een workshop werden toegelicht. Voor spelers en kader van de deelnemende clubs zijn dit zeer leerzame momenten.

Als afsluiting van de eerste seizoenshelft spelen de Sallandse selecties een wedstrijd tegen leeftijdsgenoten van FC Twente en PEC Zwolle. Dit zal gebeuren in een compleet nieuwe outfit. Frits v.d. Linden woningstoffering heeft samen met Hummel en Intersport Schutte de drie selectieteams voorzien van een nieuw tenue en trainingspakken. Deze zijn speciaal voor de Sallandse selectieteams van Voetbal Ontwikkeling Salland beschikbaar gesteld.

Programma Sallandse selecties
26 nov. Rohda R. 19.00 uur Sallandse C-selectie PEC Zwolle C1
27 nov. Broekland 19.30 uur Sallandse B-selectie FC Twente B1
28 nov. PEC Zwolle 19.00 uur PEC Zwolle A1 Sallandse A-selectie

De onderste wedstrijd zal worden gespeeld in het IJsseldelta stadion van PEC Zwolle. Bent u ook benieuwd hoe de Sallandse talenten zich meten met de spelers van FC Twente en PEC Zwolle? De wedstrijden zijn gratis te bezoeken!

Na de winterstop zullen er opnieuw Sallandse selecties worden samengesteld vanuit alle deelnemende verenigingen. Na enkele trainingen in februari en maart zijn er dan vervolgens weer wedstrijden gepland in april. De werkgroep VOS gaat in nauw overleg met de deelnemende clubs, de KNVB, FC Twente en PEC Zwolle kijken hoe de samenwerking verder kan worden uitgebouwd.

bron: Rohda Raalte